Bateig de foc escaldenc

La Unió Pro Turisme de la parròquia ha donat la benvinguda als nous fallaires d’aquest any i s’ha preparat per a la revetlla de Sant Joan del pròxim dia 23

La tornada als carrers de les falles és un fet, i l’emoció entre aquells que hi participen està en flama. La Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany ja ha donat la benvinguda als nous integrants, aquells que avui han rebut el seu Bateig de Foc i que ja han donat la primera passa per a formar-ne part d’aquest món. A més, l’associació ha aprofitat l’encontre per a fer un assaig general i calfar motors a menys de 48 hores de la revetlla de Sant Joan.

“L’any passat no vam poder cremar les falles, així que alguns dels nens que s’inicien avui, podrien haver-ho fet el 2020”, indiquen des de l’organització. En total, seran tres nous fallaires els que avui han fet oficial la seva iniciació en aquesta tradició. “És una prova per veure si estan preparats per a sortir dimecres, no deixa de ser una bola de foc i dóna molt de respecte”. Amb l’ajuda dels més  experts, els més menuts han pogut practicar amb il·lusió, després de tant de temps esperant el moment. A més, l’organització ha portat a terme la cremada de la Falla Tradicional.

Aquest encontre no ha sigut més que una prèvia per al gran dia, la revetlla de Sant Joan. Tot i que es tornarà a recórrer els carrers d’Escaldes, s’ha hagut de prendre mesures, tot reduint a un únic grup que farà el camí pels mateixos carrers, en lloc de dividir-se en dos com és habitual. Començarà a la plaça Santa Anna, fins a arribar a l’Aparcament de les Nacions Unides, passant per l’avinguda Carlemany, el carrer François Miterrand i l’avinguda de les Nacions Unides. Posteriorment, s’encendrà la tradicional foguera, es repartirà la coca i es podrà gaudir d’una estona de música per a tots els públics, tot adaptat a les mesures de seguretat.

Comentaris (1)

Trending