El Ball de Santa Anna, tradició que marca la recta final de la festa major d’Escaldes

La parròquia tanca cinc dies de celebració i aquesta nit tindrà lloc el plat fort amb el concert Miki Nuñez

Escaldes-Engordany celebra el seu darrer dia de festa major i ho ha fet amb els actes més solemnes aquest migdia amb el Ball de Santa Anna en què les diferents autoritats han complert amb la tradició de compartir plaça amb l’Esbart. Els actes encaren la recta final amb el castell de focs artificials i el concert de Miki Nuñez per tancar quatre dies de celebració.

La festa major escaldenca arriba a la seva fi. Avui es celebra el dia de la seva patrona, Santa Anna i al matí han tingut lloc els actes més i solemnes. Després de la missa a l’Església de Sant Pere Màrtir, ha estat el torn de l’Esbart Sana Anna que ha ofert una actuació i en què s’incloïa el tradicional ball on han convidat tothom a sortir a la plaça i ballar.

Les autoritats han estat les primeres que han ballat amb els dansaires. El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Funció Pública, Trini Marín, la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, o el síndic general, Carles Ensenyat, han estat alguns dels que no han perdut l’ocasió de sumar-se a la festa.

El públic s’ho mirava sota un sol de justícia, sort que la temperatura era més baixa que altres anys i la calor es feia més suportable. Tradició que segueix ben viva i que deixa pas a la traca final d’actes per aquesta nit amb el castell de focs artificials i el concert de Miki Nuñez.

Comentaris

Trending