Assetjador de dones reincident i de nou empresonat

La policia ha detingut un resident de 32 anys que ja va complir mig de presó perquè perseguia noies amb el cotxe després que com a mínim una altra víctima de les ‘persecucions’ de l’home l’hagi denunciat i la Batllia l’ha tornat a enviar a la Comella

La policia ha detingut les darreres hores un home resident de 32 anys que el setembre del 2020 ja va ser arrestat pel mateix de què se l’acusa ara: assetjar dones. Llavors va haver de complir mig any de presó. Ara hi haurà de tornar una temporada més. La Batllia l'ha enviat aquesta tarda un altre cop a la Comella. La reinciència hi ha tingut molt a veure. L’arrestat té una mena d’obsessió malaltissa de perseguir noies i, fins i tot, d’intimidar-les.

El cos d’ordre va detenir l’acusat aquest dimarts després d’haver rebut, com a mínim, la denúncia d’una dona que posava en coneixement de la policia el comportament de l’home. Que se sentia assetjada. Fa un any i mig, quan va ser detingut per primer cop, la Batllia va prendre declaració a quatre dones. El seu testimoni va ser tan ferm i sòlid que ja no es van buscar més víctimes. N’hi havia una dotzena.

De fet, aquella primera detenció va culminar una recerca policial després que diverses joves, algunes adolescents, denunciessin a través de les xarxes socials que un home les havia estat perseguint en zones com l’avinguda Santa Coloma, per exemple, i l’avinguda d’Enclar, i que els deia coses des de dalt del cotxe estant. Finalment la policia va quadrar el cercle i els darrers dies de setembre es va detenir l’acusat al seu lloc de treball.

Un cotxe de policia en les immediacions de la frontera hispanoandorrana.

Relacionat

L’assetjador de dones fa marxa enrere i accepta ara complir els sis mesos d’empresonament

Llavors se li van imposar sis mesos de presó bescanviables per cinc anys d’expulsió judicial. Inicialment, va demanar ser expulsat. I se’l va traslladar a la frontera tot i ser resident i tenir parella i una filla al Principat. Més la feina. L’endemà es va presentar de nou al punt fronterer per entregar-se i demanar que s’ho havia repensat, que estava molt penedit i que preferia ingressar al centre penitenciari, com així va ser, complir la pena i poder refer la vida al costat de la seva família.

Fonts consultades han assegurat que mentre va estar a la Comella, la seva actitud amb els vigilants penitenciaris homes era correcta. Però quan s’apropava una agent el seu comportament canviava. Sia com vulgui, i mentre va estar empresonat, se li va comunicar una expulsió administrativa. Cal notar que és diferent i alhora compatible l’expulsió judicial que no va haver de complir perquè va triar la pena de reclusió i l’expulsió governativa, que encara ara tenia activa.

La botiga on treballa l'home estava tancada aquest migdia, poc després de la detenció.

Relacionat

L’assetjador de dones des de dins del cotxe és (suposadament) un botiguer d’Escaldes

L’incompliment d’aquesta expulsió administrativa agreuja la situació del detingut, que a priori estaria al país de forma il·legal. La detenció, però, tindria a veure amb un nou cas d’assetjament. Les fonts consultades han assegurat que en cap cas hi hauria cap abús sexual. De fet, tot plegat seria molt similar als fets que es van viure l’estiu del 2020 i que van explosionar a final de setembre amb la seva detenció, després que intensifiqués la persecució a noies, aprofitant especialment els dies que tenia festa a la feina.

Comentaris (13)

Trending