Un arbre de Nadal “de mentida” a canvi d’un talat

Fa dos mesos el comú d’Andorra la Vella va haver de treure l’avet de la plaça Príncep Benlloch per risc que caigués en una ventada

A l’agost es va talar l’avet que se situava a la plaça de l’església d’Andorra la Vella, tot just davant de l’escultura al bisbe Benlloch. La seva substitució era tota una incògnita, i ha passat dos mesos sense res allà. Ara s’ha començat a instal·lar un arbre de Nadal que, evidentment, serà una solució temporal per a l’evidència que allà hi manca alguna cosa.

La tala de l’arbre, en el seu moment, no va ser ben rebuda pels veïns de la capital. L’acció va rebre força queixes, ja que es tractava d’un avet que aportava ombra i que donava un toc de natura al centre de la parròquia. Però, des de la corporació, afirmen que l’arbre estava completament mort, i que el perill que caigués en alguna ventada i fes més mal que bé. Després d’intentar recuperar-lo, fer-li tractaments i la gran debilitació que mostrava, l’única solució factible era retirar-lo.

La plaça aquesta tarda sense el característic avet.

Relacionat

La plaça de l’església es queda sense avet (de moment)

Ara per ara, s’han iniciat els treballs a la petita zona on hi era l’avet, que està cercada amb diverses tanques. La missió actual és col·locar un arbre de Nadal, de mentida evidentment, aprofitant l’època de l’any que s’aproxima en dos mesos i mig. És una solució temporal, que no acabarà d’omplir el buit d’un arbre real, però que donarà ambient festiu al centre de la parròquia. Una vegada passada la temporada, com és lògic, es retirarà i s’haurà de tornar a pensar com omplir el buit que quedarà, de nou, a la plaça de l’església.

WhatsApp Image 2021 10 19 at 11.51.54 AM
L'espai buit a la plaça de l'església

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending