La plaça de l’església es queda sense avet (de moment)

El comú talla l’arbre que ombrejava l’espai just davant de l’escultura al bisbe Benlloch, al costat de Sant Esteve d’Andorra la Vella, perquè suposava un perill la seva debilitació

L’avet que feia ombra a la plaça de l’església d’Andorra la Vella, dita oficialment plaça Príncep Benlloch, ha passat a millor vida. El seu estat de debilitació, segons fonts comunals, ha acabat fent recomanable tallar-lo per evitar algun ensurt. De moment, es conserva la base del tronc, potser un metre i mig d’arbre, que s’ha aprofitat per decorar amb plantes de colors vius. La intenció es replantar un avet de la mateixa espècie que el talat quan sigui el temps per fer-ho, durant la tardor.

Ja fa un temps que es tenia constància que l’arbre, que tenia unes quantes dècades, estava malalt. De fet, es va fer un tractament amb la intenció que es pogués sanar. Però no va resultar. Fa tot just tres setmanes, amb el fort episodi de ventades que hi va haver al centre del país, l’avet encara s’hauria debilitat més, segons que han explicat les fonts comunals consultades. I veient que les previsions per a final de la setmana passada, especialment per al passat cap de setmana, eren que hi tornessin a haver temporals, especialment de vent i aigua, es va optar per talar-lo per evitar un ensurt i que l’arbre es pogués precipitar damunt l’església, algun altre edifici de la zona o sobre algun vianant que eventualment pogués passar per aquell indret.

esglesia
L'avet davant l'església en una imatge d'arxiu.

La ‘desaparició’ de l’arbre ha generat un cert neguit entre alguns ciutadans de la capital, que consideren que el comú liderat per Conxita Marsol és massa procliu en fer desaparèixer arbres. Temien que no fos una acció ‘voluntària’, ‘volguda’ pel comú i que altres arbres similars o en lloc ‘estratègics’ correguessin perill. De moment, almenys pel que fa a l’avet que hi havia davant de l’escultura al bisbe Joan Benlloch, aquest hi tornarà a ser. Ara bé, com és lògic, trigaran anys abans no assoleixi l’esplendor i la grandesa de l’avet talat fa pocs dies.

Comentaris (3)

Trending