Aprenent l’alfabet del tango

(AMB VÍDEO) L’Andorra Tango Experience ha aplegat unes dues-centes parelles durant el cap de setmana a la parròquia d’Escaldes-Engordany, que ha pogut ballar al ritme del compàs rioplatense

La sala del Prat del Roure s’ha convertit en una milonga -la nit de ball- constant durant tot el cap de setmana. Fins a dues-centes parelles, la majoria d’edat adulta, han passat pels consells dels professors de l’Andorra Tango Experience, un esdeveniment  dedicat als amants d’aquest ball d’origen argenti-uruguaià que s’està duent a terme a Escaldes-Engordany que, tradicionalment, ha estat la parròquia de la música, i que ha tancat amb un concert a la gala de nit que no ha deixat cap butaca buida.

Pels qui mai han ballat tango i hi estan interessats, és molt important que escoltin la reflexió d’una de les professores de l’Andorra Tango Experience, la Stephanie Fesneau, que aquests dies està repartint consells a tort i a dret als seus alumnes: “És com aprendre un idioma. Primer comencem per l’alfabet i després formem paraules per crear un missatge consolidat, amb un significat interessant”, explica una de les expertes en aquest ball que va néixer a la conca del Río de la Plata entre les classes populars de Buenos Aires i Montevideo.

“Això porta temps, però és gratificant per la connexió absoluta que es crea amb l’altra persona. Cada part del cos té un significat. És transformador perquè cap altre ball ho té”, reconeix Fesneau, mentre practica amb els participants que s’han inscrit als tallers diversos girs ‘milongueros’ de més complexitat i treballa les estructures rítmiques i la musicalitat. “Saber-ne dona molta satisfacció. El que més enganxa d’aquest ball és la sensació de connexió absoluta amb l’altre”, afirma entre classes.

https://www.youtube.com/embed/okj2EBBk7oc

El responsable de l’organització d’aquest esdeveniment, el Xavi Santaella, hi està completament d’acord: “El tango d’iniciació és molt fàcil. Es basa en les caminades: la noia camina enrere i el líder, l’home, camina endavant. Ensenyem a caminar al ritme de la música. Després comencem a fer moviments més bàsics. Si es vol començar a fer coses més complexes ja es complica, però tota la dificultat és treballar-ho. L’avantatge és que des del primer dia pots ballar tango”, remarca Santaella, un dels màxims promotors del tango al Principat, que compta amb un gran bagatge en el món musical.

Alguns ja dominen el ritme i els seus moviments, altres estan més ‘peixos’, però tot tracta de tenir una relació de correspondència amb la parella: “És una comunicació entre dues persones que, a través del contacte i l’abraçada, et vas comunicant. Un lidera i l’altre segueix. La comunicació és molt pausada, molt dolça i després ja comences a fer adornaments i gaudeixes d’un nivell il·limitat”, manifesta el màxim responsable de l’Andorra Tango Experience.

L'alumnat de l'Andorra Tango Experience, escoltant els consells dels professors Fausto Carpio i Stephanie Fesneau.
L'alumnat de l'Andorra Tango Experience, escoltant els consells dels professors Fausto Carpio i Stephanie Fesneau.

Aquest diumenge tanca el programa d’aquesta edició, però l’esdeveniment ha tingut tant èxit que, la majoria dels participants, ja demanen més classes: “Està anant espectacular. La gent està molt contenta i ja ens està demanant si farem una segona edició. Ens hem sorprès. Ahir teníem gent de Finlàndia, Alemanya, Itàlia... i evidentment de França, Espanya i Andorra, on encara ho estem introduint”, ha exposat  Santaella, saturat després de tres dies molt exitosos i esgotadors pel que fa al programa.

Comentaris (1)

Trending