Andrea Sinfreu i una bicicleta, des d’Andorra fins a Cap Nord

L’atleta ha fet més de 6.000 quilòmetres per tota Europa durant tres mesos i tres etapes diferents, la primera d’elles acompanyada, i les dues següents sola, centrades en la sostenibilitat i en aquesta forma de viatjar

L’atleta de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i ambaixadora d’ACA Segurs, Andrea Sinfreu, ha completat la travessia que va començar fa tres mesos. Des del mes de maig, fins a aquest setembre, Sinfreu ha fet més de 6.000 quilòmetres per Europa, fins a arribar a Noruega, a Cap Nord. Tots ells, muntada en una bicicleta i girant al voltant de la sostenibilitat i d’exploració d’aquesta forma de viatjar. De les tres etapes que ha tingut el recorregut, la primera d’elles la va fer acompanyada, i les dues darreres sola.

“El que fa maco el viatge és haver passat per tants països diferents i haver pogut fer això amb bicicleta”, ha explicat Sinfreu, fent valoració d’un viatge que ha conclòs recentment a Noruega. Va començar a França, a Niça, des d’on va sortir amb el seu company, el francès Rémi Heliot. Van poder fer una travessa completa pels Alps. “Aquesta primera part va ser molt interessant, perquè a banda del repte esportiu, vam poder fer moltes trobades per parlar sobre sostenibilitat”, ha explicat l’atleta.

A Eslovènia, però, els seus camins es van separar, i Sinfreu va emprendre la segona etapa tota sola, “com ja estava previst”. A Àustria va poder fer un recorregut “força típic per als ciclistes”. El darrer país que va fer va ser Alemanya, l’últim abans d’emprendre el trajecte per Noruega. “No vaig poder fer en aquest tram tant d’incís en la sostenibilitat, perquè no tenia tantes visites programades com als Alps, però ha estat una part més cultural, de veure molts paisatges diferents”, ha explicat Sinfreu.

Andrea Sinfreu en un recorregut amb bicicleta

Relacionat

Dues bicicletes i esperit de conscienciació

L’últim tram ha estat per la costa de Noruega, fins a arribar a Cap Nord. Ha estat, segons Sinfreu, una de les etapes més dures, a causa de la meteorologia, força complicada. De fet, aquest ha estat un dels punts més difícils a nivell psicològic durant els 6.000 quilòmetres. “Estar tot el dia fora, tota molla, i que arribi la nit i no saber on dormir ha estat difícil”, ha assegurat Sinfreu. Per tant, més que una tercera etapa complicada físicament, han estat els factors externs qui l’han fet més dura.

El secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas, i el president de l’associació, Enric Tarrado, han destacat l’originalitat d’aquest viatge de Sinfreu. Sobretot, han explicat que cada cop són més els ciclistes que requereixen una assegurança per poder fer trajectes llargs. Sinfreu ha explicat que és una molt bona manera de moure’s, de fer tants viatges de més temps, com d’un sol cap de setmana i traslladar-se fins a zones més properes a Andorra. “Et permet veure amb més calma el paisatge, el vius d’una manera més intensa, més propera”, ha explicat l’atleta.

Etiquetes

Comentaris

Trending