Dues bicicletes i esperit de conscienciació

Andrea Sinfreu, atleta de la FAM i Rémy Heliot formaran equip aquest estiu per fer un viatge entre Niça i Cap Nord amb la intenció de ser testimonis i contar la petjada del canvi climàtic a les muntanyes

Alpine Hummingb’ride és el nom del projecte que empren aquest estiu l’atleta de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Andrea Sinfreu. Ho farà acompanyada, almenys durant el primer tram, del francès Rémy Heliot. Muntats en bicicleta, començaran el viatge des de Niça, França, amb la intenció, almenys de Sinfreu, d’arribar fins a Cap Nord, a Noruega. L’objectiu és crear un recull d’experiències i perspectiva de l’afectació del canvi climàtic a les muntanyes, per tal de conscienciar de la complicada situació que es viu a nivell europeu.

Aquest projecte neix amb la intenció de fer-se testimonis, segons expliquen “de la situació climàtica actual, però sobretot, de ser actors d’un canvi de paradigma a nivell ecològic i social mitjançant la difusió d’un missatge d’optimisme i esperança”. Amb aquest objectiu es crea Alpine Hummingb’ride. L’origen del nom prové de la llegenda del colibrí, que va intentar apagar el foc amb les gotes d’aigua del seu bec. Així, combinant la paraula hummingbird, que significa colibrí, i ride, es vol mostrar la part esportiva i ecològica d’aquest viatge.

Logotip d'Alpine Hummingb'ride
 

Trajecte que tindrà dues parts. La primera d’elles sortirà des de Niça, a França, i acabarà a Ljubljana, Eslovènia. Entremig, es passarà per Suïssa, Àustria i Itàlia. La segona part, que enfrontarà Sinfreu en solitari, arribarà fins a Cap Nord, a Noruega. Ho farà pujant pels fiords noruecs. Tot i això, en cas d’imprevist, el pla B és fer-ho per la part sueca, on hi ha menys muntanya. Durant aquest recorregut es faran parades on es debatrà amb especialistes i esportistes implicats en la lluita contra el canvi climàtic, a més d’observar els principals efectes del canvi climàtic.

Aquest projecte, a banda de la conscienciació sobre la natura, també té un vessant força solidari. Es col·labora, per tant, amb l’associació andorrana ‘Hi Arribarem’, que es va crear per fer gaudir de les muntanyes a les persones amb diversitat funcional. Amb aquest objectiu, des de l’entitat posen a l’abast de tothom els mitjans humans i mecànics per fer-ho possible. D’aquesta manera, Sinfreu explica que “volem donar visibilitat al projecte i recaptar diners per poder ajudar a dur a terme més activitats i en millors condicions”. A més, compten amb el suport de l’associació francesa ‘Cordilleras’, que té la finalitat de capacitar els seus membres per dur a terme expedicions d’exploració o la protecció dels entorns de muntanya i dels espais naturals, entre altres.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending