Abans de sortir deixin entrar o el curiós nou episodi del ràfting lauredià

El projecte té ara un lloc d'arribada però no d'iniciUn dels locals llogats per a l'activitat s'ha convertit en un magatzem

El projecte d'utilitzar un tram del riu al seu pas per Sant Julià de Lòria per fer-hi activitats aquàtiques ha estat, des del seu inici, marcat pels canvis constants i els dubtes. S'ha parlat del ràfting, de canoes recreatives, de diversos punts de sortida i d'arribada. S'han llogat locals per a vestidors que ara tenen un altre ús.

El darrer episodi es va viure en la sessió de comú d'aquest dilluns quan es va informar de la rescissió del contracte del terreny la zona de sortida del ràfting i s'informava de la signatura d'un contracte per un terreny per instal·lar-hi l'arribada, a prop de la frontera del Runer. Per la sortida de l'activitat s'havia negociat amb dos terrenys, tots dos de propietaris lauredians.

Un d'ells al costat de l'hotel Imperial i l'altre al costat de les botigues Josa, a tocar d'una gasolinera i una superfície comercial. En un principi a les botigues hi havia la intenció de construir edificis de vivendes però aquell terreny està considerat zona inundable. Ara, la propietat voldria enderrocar els locals. Així que ara el ràfting, les canoes o qualsevol altre activitat aquàtica té arribada però no sortida, tot el contrari dels cartells que hi ha en el metro en el sentit que abans d'entrar deixin sortir. És una mica la tònica de tot el projecte. Canvis, incoherències i marxes enrere.

El local llogat per al ràfting, situat a l'avinguda Rocafort i objecte d'unes costoses obres de remodelació és ara un magatzem del departament de Manteniment comunal. No es descarta que a curt termini s'utilitzi com a vestidor però no dels practicants d'esports aquàtics sinó de treballadors.

S'ha parlat de tot tipus d'activitat com pesca, tallers de medi ambient o de fauna i flora

Al mateix temps s'han plantejat tot tipus d'iniciatives que van més enllà del ràfting i que passen de les canoes a la pesca o a les visites guiades per famílies al voltant de la fauna i la flora i els tallers sobre medi ambient. Hi ha hagut, fins i tot, un estudi de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP) per disputar les pròximes proves de descens llarg de canoa i caiac al riu Valira entre el pont de Fontaneda i la frontera del Runer.

La indefinició ha anat de manera paral·lela amb l'augment dels costos que ja superen els 500.000 euros i a la dependència d'altres. Perquè per tenir prou aigua cal que FEDA la turbini i ja va deixar ben clar que era una cosa inviable. Sempre que s'ha preguntat a l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila per la viabilitat del projecte ha destacat que gràcies a la voluntat de voler fer baixar embarcacions riu avall s’han extret 56 tones de runa, de brossa, del llit del Valira.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending