Esport

Tips de trial

Apareixen pintades a Sant Julià de Lòria contra les motos

Queixes perquè es fan malbé els camins i no es retiren els indicadors de plàstic

B. N.

La celebració de proves de trial a Sant Julià de Lòria és una eina de promoció de la parròquia però també hi ha els seus detractors. Es queixen que es malmeten els camins o que no es retiren alguns dels indicadors de plàstic. Han aparegut pintades de 'motos no'. Aquest cap de setmana s'ha disputat el trial de les Tres Nacions amb la participació de més de 200 pilots de totes les categories.

Sant Julià de Lòria és la parròquia del trial per bé que la disputa de proves té cada cop més veus crítiques. Algunes de les marques grogues que hi ha als arbres i a les pedres dels camins han aparegut amb pintades de 'motos no'. Hi ha camins on són ben evidents les marques de les rodes de les motos i encara són visibles llaços de plàstic d'anteriors proves. Aquest cap de setmana s'ha disputat el trial de les Tres Nacions amb una participació de més de 200 pilots.

Les proves no tenen massa repercussió en els comerços i en els bars

Es va tallar al trànsit l'avinguda Verge de Canòlich i es va habilitar l'aparcament del Prat Gran com a camp base pels pilots i els seus equips. L'alta participació i la presència de familiars i acompanyants dels pilots no ha tingut massa repercussió en els comerços i en els bars del poble. "Compren alguna barra de pa però poca més" explica el gerent d'un cèntric supermercat. "Diumenge vam treballar molt bé però amb la gent del poble. A més era el dia de la Mare i teníem rams de flors i plantes", afegeix.


Les roderes de les motos en el camí del roc de l'Àliga. | B. N.

En els bars la situació ha estat semblant. "Es porten el menjar i, com a molt, si van al bar és per prendre un cafè o beure una cervesa", diu el propietari d'un bar de l'avinguda Verge de Canòlich a tocar del 'paddock'. El bar va obrir el diumenge quan habitualment és el seu dia de tancament setmanal. "Però vam tenir gent d'aquí que va venir a fer l'aperitiu perquè del trial poca cosa". 

Hi ha veïns que es queixen de l'incivisme d'alguns pilots que no respecten cap norma de circulació amb el perill que això suposa. Són residents a la zona entre la plaça Laurèdia i el barri de Rocacorba. Això pel que fa al poble. Però els camins també tenen les seves històries. El del roc de l'Àliga, un dels més populars de la parròquia, té profundes marques de rodes, a més de pintades de 'motos no'. Tot plegat, per alguns, el trial és un trasbals i per, altres, una manera de fer difusió i promoció de Sant Julià de Lòria. La clau, en un futur, potser passa per trobar un equilibri en una cosa i l'altra.


Cinta indicadora d'una prova de trial que encara no s'ha retirat.| B. N.

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
NO MES MOTOS A LES MUNTANYES!!!
No mes motos a les muntanyes!!! A veure si es respecta la natura de una vegada fan malbe els camins i la muntanya en si. Jo pujo molt sovint a la muntanya pero a PEU!!! Es molt trist trobo a certs camins com a Fontverd troba zones durant al cami on s'ha ficat formigo perque puguin pujar les M...DA de les motos.
En resposta a NO MES MOTOS A LES MUNTANYES!!!
Alexia
9.

Es una vergonya de societat, es una vergonya que no es respecti a tothom... els trialeros no fem cap mal a la natura, al contrari..., tots aquests ecologistes i tota aquesta gent que es pensa que s’estimen tan la natura,que sapigueu que amb el cotxe també contamineu... i que sapigueu que no cambiareu el mon amb 2 dies. Enfin molt trist tot els trialeros no fem cap mal però per sobre de tot que sapigueu que nosaltres també ens estimem la natura

  • 0
  • 0
Motos Si!
8.

Si no fos per les motos, a molts llocs simplement passejant no s’hi hauria fet camí, no en fa cap mal un trial! Al contrari es una bona imatge per Andorra. Aporta diferent turisme de diferents llocs.

  • 7
  • 2
Motos NO
7.
És cert, no aporten res més que soroll i bruticia. A sobre els veins hem d'aguantar motos circulant pel mig de la carretera sense cap respecte i a sobre aguantar algun exabrupte. I els urbanos deuen tenir ordres de no fer-hi res.
  • 3
  • 9
NO MES MOTOS A LES MUNTANYES!!!
No mes motos a les muntanyes!!! A veure si es respecta la natura de una vegada fan malbe els camins i la muntanya en si. Jo pujo molt sovint a la muntanya pero a PEU!!! Es molt trist trobo a certs camins com a Fontverd troba zones durant al cami on s'ha ficat formigo perque puguin pujar les M...DA de les motos.
En resposta a NO MES MOTOS A LES MUNTANYES!!!
Humans en gabia
6.

A peu a fer barbacoes, sortir dels camins i trepitjar les flors, fer construir refugis en zones sagrades per poder passejar dies seguits, ..

  • 3
  • 0
Marta
5.
Va ser horrorós!. A la carretera de Nagol pel mig sense urbanos; al poble, motos per tot arreu, damunt les voreres, contra direcció... un caos. Els bars estaven plens...de gent del país. Els visitants s'hi estaven tot el matí amb una cervesa!!!!!
  • 4
  • 11

Comenta aquest article