Boni&Clav(egueres)

L’antic agregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra Bonifacio Díez està implicat en tots els grans casos de guerra bruta promoguts per l’Estat sota la direcció del PPL’inspector de policia està encausat per la Batllia en el marc de la investigació per aclarir les amenaces fetes a directius de BPA per obtenir dades de dirigents catalans

Comentaris

Com Bonnie&Clyde als Estats Units de la dècada del 1930, Boni Díez també està present en tots els altercats. El que passa és que en el cas de l’inspector de policia, es tracta dels altercats protagonitzats per la policia patriòtica espanyola al segle XXI. Bonifacio Díez Sevillano, exagregat d’Interior en l’ambaixada d’Espanya a Andorra, és peça clau en les clavegueres de l’Estat espanyol. En part, la seva presència al Principat ja s’explica per aquesta voluntat de Madrid d’investigar al marge de la llei per, llavors, intentar judicialitzar allò que interessés.

Díez, a qui de forma més col·loquial qui més qui menys, a l’ambaixada -i a d’altres llocs, és clar-, el coneixien i el coneixen pel diminutiu del seu Bonifacio de pila, està encausat en el marc de la investigació per aclarir les amenaces fetes a directius de Banca Privada d’Andorra (BPA), unes extorsions que tenien com a objecte aconseguir dades bancàries rellevants de dirigents de l’independentisme català. Boni Díez va ser un dels primers intermediaris, telefònics, per posar en marxa dites amenaces. Llavors ja no estava radicat al Principat. A Andorra ja hi havia fet la feina que tocava i la direcció de la policia el necessitava en tasques de, suposadament, més calat.

Almenys així ho cal desprendre si es comprova com l’home ha participat, fins i tot arribant a ser el pinyol d’os, de moltes de les operacions més controvertides per les clavegueres de l’Estat espanyol. Diversos mitjans de comunicació de l’Estat veí, ‘La Vanguardia’ les darreres hores, situen a ‘Boni’ en l’epicentre de moltes investigacions que, fora de la llei, havien de permetre obtenir material informatiu que posteriorment es mirava de fer entrar al circuit legal sempre que el seu contingut fos d’interès per als dirigents del Partit Popular (PP). 

Intentar treure draps bruts a Podemos, 'operació Catalunya', el 'pequeño Nicolás' o el robatori de documents a Luís Bárcenas... tots tenen Díez Sevillano al darrere

Bonifacio Díez era la mà dreta, o una de les mans dretes almenys, de qui va ser el director adjunt operatiu (DAO) de la policia espanyola, és a dir, el primer uniformat del cos -per sobre només hi tenia polítics-, Eugenio Pino. I sota les directrius de Pino, Boni hauria participat en diverses operacions que, a poc a poc, arriben als jutjats i es giren en contra d’aquells que van baixar a les clavegueres per fer-ne aflorar el seu contingut. Això sí, a la seva manera i per a la seva conveniència. La darrera constatació és que Díez va ser home clau en les indagacions per intentar justificar que Podemos estava finançat pel narcotràfic. Boni hauria fet anar a tort i a dret diversos contactes veneçolans per intentar empastifar Pablo Iglesias i companyia.

Però és que Díez Sevillano, el més suau que té, per dir-ho d’alguna manera, és la causa d’Andorra. Molt més mal parat n’està sortint d’altres casos més sonats. Va estar imputat en el cas del ‘pen drive’ que suposadament contenia informació dels Pujol en el marc de l’‘operació Catalunya’. També el va esquitxar l’afer del ‘pequeño Nicolás’ i ara està sent investigat, qüestió de Podemos al marge, en el marc de la denominada ‘operació Kitchen’, de robatori de documents a l’extresorer del PP Luís Bárcenas i que simbolitza la guerra interna (i bruta) al PP. En Boni era tota una peça clau de les Clav. De les clavegueres espanyoles, per ser exactes.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending