El PS pregunta a Govern quin és l’empara legal per prendre la temperatura als clients

La consellera general de la formació Susanna Vela posa en relleu que es tracta d’una dada sanitària i, per tant, té un caràcter sensible

Una 'pistola d'infrarrojos' per prendre la temperatura.
Una 'pistola d'infrarrojos' per prendre la temperatura. ARXIU

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela vol que Govern aclareixi com valora la possibilitat que als centres comercials es prengui la temperatura als clients abans d’entrar. Per això, ha presentat dues preguntes que l’executiu haurà de respondre per escrit, tot indicant quin és el seu criteri en aquesta qüestió i quina seria la normativa legal que empararia aquestes actuacions.

Els socialdemòcrates recorden que, els darrers mesos, arran de l’esclat de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, són molts els locals comercials i altres establiments d’Andorra on “s’ha pres i s’està prenent la temperatura als clients”. Aquesta actuació, indiquen, va ser qüestionada des de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), tot dubtant de “la legitimitat” de la mesura. Aquest és l’origen de les preguntes escrites.

Una 'pistola d'infrarrojos' per prendre la temperatura.

Relacionat

Prendre la temperatura a l’entrada d’un local és il·legal

L’objectiu  és doble. En primer lloc vol conèixer quin ha estat i és el criteri del Govern en aquest tipus d'actuacions. En segon lloc, Vela demana quin és l'abast legal d'aquestes actuacions i a on han estat publicades.

“Potser per a moltes persones no és rellevant però es tracta d'un tema important: són dades sanitàries i les persones hem de saber quin és el motiu pel qual ens han estat prenent la temperatura, que es fa amb aquesta informació i on està la informació jurídica de suport”, ha manifestat la parlamentària. Des del PS s’ha instat a Govern que proporcioni aquesta informació com més aviat millor.

Comentaris (1)

Trending