El pla ‘Sant Julià avança’ proposa 125 actuacions per a reactivar la parròquia

El projecte s'estructura al voltant de cinc eixos, amb nou estratègies, una quarantena d'accions, alguna de les quals ja s'han engegat

Comentaris

Una vista de Sant Julià de Lòria.
Una vista de Sant Julià de Lòria. Toni Solanelles

La setmana vinent es presentarà el Pla de reactivació de la parròquia de Sant Julià de Lòria. Inclou nou estratègies, 40 accions i 125 actuacions concretes, algunes ja iniciades pel comú i altres que s'hauran d'anar implantant en els propers anys. Per dur a terme aquest treball es va realitzar en una primera fase un diagnòstic de la situació de la parròquia des de diferents perspectives.

El comú de Sant Julià de Lòria va encarregar el pla per millorar la comunicació i la participació ciutadana, la gestió comunal, d’embellir i de fer més humana la parròquia, tant per als residents com per als visitants. Els treballs es van iniciar a finals de l'any 2020 per reactivar l'economia. Amb el nom de 'Sant Julià avança', 

és una parròquia residencial i universitària, que compta amb el compromís polític de millorar la comunicació i la participació ciutadana, de millorar la gestió comunal, d’embellir i de fer més humana la parròquia, tant per als residents com per als visitants. Un del objectius principals és la necessitat de reactivar l’economia de la parròquia, per aquest motiu el comú va encarregar la realització d’aquest Pla de reactivació a finals del 2020 que té com a títol: Sant Julià avança' es va realitzar en una primera fase un diagnòstic de la situació de la parròquia des de diferents perspectives, el que va facilitar poder tenir en compte els seus punts forts però també els seus punt febles.

A la segona fase, es va analitzar el valot d'ús de la parròquia, el de la seva imatge externa i interna i el valor emocional que li presten els seus habitants. La tercera fase s'ha estructurat al voltant de cinc eixos: Qualitat de vida, Sostenibilitat; Centre de coneixements; Activitats d’atracció i de diferenciació i Reactivació econòmica. D’aquests eixos n’han derivat nou estratègies, 40 accions i 125 actuacions concretes, algunes ja iniciades pel Comú i altres que s'hauran d'anar implantant en els propers anys.

 

Comentaris (2)

Trending