Òscar Casal participarà a la cursa dels 56 kms a l'Ultra Trail del Mont Blanc

El seu germà Marc ha descartat anar-hi i es continua recuperant d'una lesió al turmell

Òscar Casal.
Òscar Casal. ARXIU

Òscar Casal serà el representant andorrà a l'Ultra Trail del Mont Blanc que es disputa aquesta setmana amb el centre neuràlgic a Chamonix. Competirà en la cursa de 56 kms. El seu germà Marc no hi participarà ja que es continua recuperant d'una lesió al turmell.

L'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) és aquella cursa que qualsevol amant d'aquest esport vol córrer almenys una vegada a la vida. Per arribar a la línia de sortida no només cal un bon entrenament físic i mental, sinó haver aconseguit els punts necessaris i tenir sort al sorteig que es fa cada mes de gener. Cal dir que els primer anys no era tan difícil entrar-hi, però ara el volum de preinscrits és de més del 700% en alguna de les curses.

Per sort, hi ha diferents distàncies on tots els corredors tenen cabuda, fins i tot els més petits. No és només la cursa més admirada i desitjada a escala mundial, sinó un gran negoci per a Chamonix i la resta de poblacions dels tres països on passa la cursa (França, Itàlia i Suïssa). El calendari de curses de muntanya per a molts corredors s'organitza en funció de la data de l'UTMB.

Dijous 26 d’agost a les 08.15h es donarà el tret de sortida de la distància OCC on Òscar Casal debutarà entre els 1.200 competidors previstos en aquesta distància de 3.500 metres de desnivell positiu. La cursa s’iniciarà des d’Orsières (Suïssa) i recorrerà l'espectacular Val d’Entremont amb glaceres i torrents, passant al costat francès a través de Catogne. El seleccionador, nacional Fabrizio Gravina, ha volgut destacar el bon entrenament d’Òscar Casal a Suïssa, que van estar efectuant durant dues setmanes intenses d’aquest mes d’agost, amb molt bons resultats per afrontar la UTMB.

Comentaris

Trending