Senyor Gallardo: ha arribat el moment de fer neteja; hi està disposat?

david castillo removebg preview

David Castillo

Consultor estratègic. Especialista en inversions patrimonials

Comentaris

Clar, és fàcil dir-ho i també és fàcil fer-ho -i més per a un polític-, pensaran, però… algú que ha demostrat que no té el valor d'alçar un telèfon i rectificar els seus errors; algú que els seus propis companys de partit i de gabinet creuen que és egocèntric, tindrà el valor d'acomiadar a algú que ell mateix va contractar sense que encara hagi sabut explicar el motiu? Segurament la resposta és no, però llavors per dignitat política el que hauria de fer és dimitir.

Vostès pensaran que tal vegada tinc alguna cosa en contra del ministre Gallardo. Els garanteixo que no, però és que cada vegada que veig errors garrafals o despropòsits econòmics apareix el seu nom. I la seva gestió al capdavant del ministeri és cada dia més qüestionada.

Aquest dimecres he vist la roda de premsa que han ofert dos membres del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, en Pere López i na Susanna Vela. En un dels meus últims articles jo ja preguntava “En què gasta els diners públics el nostre Ministre d’Economia?” (llegir aquí). Observin les preguntes que vaig fer llavors, vostès que són molt intel·ligents i segurament ja van saber respondre-les, però per si quedava algun dubte en la roda de premsa d'avui tot ha quedat encara més clar: l'empresa A2 Security ha cobrat 100.000 euros dels fons públics per presentar uns informes que han estat qualificats com “de molt poca qualitat”. Jo que vaig poder veure fa dies alguns d’aquests informes els hi puc ben garantir que si un treballador meu envia això a un client, primer em cauria la cara de vergonya, i minuts després seria automàticament acomiadat.

“Senyors lectors, volen una altra legislatura de polítics preocupats per viatjar, fer-se fotos i entrevistes i signar acords sense sentit o volen polítics de veritat preocupats pel poble, pel país, per la seva gent i pel creixement i la prosperitat?”

Llavors, aquesta empresa cobra 100.000 euros públics per fer un treball “de poca qualitat”, que no dona resultats i que a més podria fer Andorra Business o els professionals privats del país, entre els quals destaca la meva companyia, que té deu oficines arreu del món i és, precisament, especialista en captació d’inversors estrangers. Aleshores les meves preguntes d'avui són:

  • Per què es contracta aquesta persona per efectuar aquestes labors? 

  • Per què una vegada s'ha demostrat que el seu treball no ha estat efectiu, no ha complert els objectius i manca de la qualitat exigible, no s'ha acomiadat a aquesta persona? 

  • Quin interès té el ministre a continuar comptant amb un assessor que no sols el seu treball és qüestionat, sinó que -a la llum de la documentació aportada- a més a més ha estat totalment infructuós?

Vaig més enllà, per què el cap de Govern, en la paraula del qual jo vaig confiar quan es va presentar com a candidat, continua tolerant aquesta actitud i aquests comportaments en el seu soci? Per què es planteja renovar l'acord de Govern o fins i tot presentar llistes conjuntes a les parroquials? No els sembla realment estrany? Sens dubte ho és.

Senyor Gallardo, torno a dirigir-me a vostè, ho haig de fer a través de la premsa, pel fet que vostè no ha tingut a bé rebre'm: faci neteja en el seu ministeri, demostri que té la integritat política que diu que té, demostri que té dignitat política. Ah! i ja que demanem, la pròxima vegada que es creui amb mi en un pas de vianants i el saludi, com a mínima mostra d'educació el que pot fer és correspondre la meva salutació. Jo a vostè no li he fet res, vostè a aquest país li està fent molt i poc és bo, espero que els seus votants tinguin tot això present a l'hora de tornar a emetre el seu vot.

Senyors lectors, volen una altra legislatura de polítics preocupats per viatjar, fer-se fotos i entrevistes i signar acords sense sentit o volen polítics de veritat preocupats pel poble, pel país, per la seva gent i pel creixement i la prosperitat? A les seves mans i amb els seus vots està el destí del nostre país.

P.D.: No me n’oblido que a la roda de premsa també s’ha parlat sobre la nefasta gestió de la inversió estrangera, però si m’ho permeten, m’ho reservo pel proper article.

Comentaris (18)

Trending