En què gasta els diners públics el nostre ministre d’Economia?

david castillo removebg preview

David Castillo

Consultor estratègic. Especialista en inversions patrimonials

Comentaris

Hi ha preguntes que no les plantejo jo, les plantegen els lectors de la meva columna. He trigat a escriure aquests article perquè, encara que molt s'havia parlat sobre el tema, l'assumpte requeria d'una recerca profunda.

Em permetran, que hi hagi detalls que encara no pugui fer públics. Alguns fins i tot que s'hauran de reservar perquè sigui la justícia la que es pronunciï, però creguin-me que, en qualsevol cas, tot el que aquest humil columnista ha pogut saber és un absolut escàndol i pot ser que necessiti més d'un article per fer-los arribar a vostès tota la informació, però fins a aquest moment m'agradaria que reflexionessin amb mi algunes qüestions:

- Consideren vostès que un assessor que cobra aproximadament 50.000 euros l’any dels fons públics hauria de justificar documental i argumentalment el seu treball?

- Consideren que davant qualsevol qüestionament públic que es faci sobre aquest assessor el ministre hauria de comparèixer en el Consell General i donar explicacions?

- Consideren que el Govern hauria d'invertir els recursos públics -de tots- en coses realment útils per a la ciutadania i no en assessors que fan el mateix que ja fan centenars de professionals de manera privada al país?

- Consideren que davant el mínim dubte de la qualitat o profunditat del seu treball aquest assessor hauria de ser acomiadat?

Estic segur que ja s'imaginen de quin cas parlo perquè no és en el primer article que algú l'esmenta, però com de costum, ningú dona explicacions, ningú assumeix responsabilitats, i ja saben allò que ‘qui dies passa, anys empeny’. 

- Em demano què fa que un ministre contracti un militant del seu partit propietari d’un comerç dedicat a la seguretat com a assessor en inversió estrangera?

“No tinc res en contra que un ministre o el Govern contracti els assessors que siguin convenients, però sens dubte, aquest treball ha de ser degudament auditat, justificat i comprovat, perquè de no ser així podríem estar parlant d'una flagrant malversació de fons públics de la qual ningú crec que vulgui ser partícip”

La informació i els testimonis que han arribat al meu despatx, com he dit, no sols posen en dubte el seu treball sinó que qüestiona seriosament que davant aquest treball el ministre Jordi Gallardo renovi constantment la seva confiança en ell, i en conseqüència el seu contracte. Aparentment aquest assessor no elabora informes detallats dels contactes que realitza, organitza suposadament reunions sense cap mena de supervisió tècnica i política i sense cap directriu sobre els objectius en matèria d'inversió estrangera -si és que n'hi ha- que vagin d'acord al que es pretén directament des de Govern. Sorprenentment, aquest treball es justifica amb presentacions en PDF que pot obtenir qualsevol per mail o fins i tot descarregant-se des de la pròpia pàgina web de l'empresa en qüestió.

És absolutament increïble que, a més, aquesta persona s'adjudiqui contactes que mai han existit o que indiqui a tercers que suposats contactes han creat ja la seva empresa a Andorra, però amb una recerca menor es pot comprovar que això no és cert.

No tinc res en contra que un ministre o el Govern contracti els assessors que siguin convenients, però sens dubte, aquest treball ha de ser degudament auditat, justificat i comprovat, perquè de no ser així podríem estar parlant d'una flagrant malversació de fons públics de la qual ningú crec que vulgui ser partícip.

Continuo tremendament sorprès que algú com Xavier Espot, a qui tinc per una persona seriosa, honesta i professional, continuï mantenint la confiança i en conseqüència respectant el càrrec d'algú que ha demostrat que clarament no està a l'altura, que no ha complert les expectatives per a les quals va ser nomenat ministre i que segons sembla entre les seves prioritats no està la que hauria de ser la principal, la dedicació i el respecte a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending