Patates fregides

Comentaris

Edward Munch, el pintor d''El crit', aquest quadre que roben amb una periodicitat anual, va pintar una de les obres durant el confinament per la grip del 1918. Aïllats per una quarantena, Shakespeare va escriure 'El rei Lear' i Newton va donar forma a la llei de la gravetat.

Les meves ambicions són molt més modestes. Vull cuinar una bona patata fregida, entre les del Ramon del Principal de Sant Julià i les del restaurant de l'hípica de Prats i Samsor, a la Cerdanya. Sóc com un alquimista a la recerca de la pedra filosofal, Indiana Jones a la cerca del Sant Grial, o un fallaire perseguint l'argolla de Fontargent. Ho he provat tot i amb totes les varietats de patates. L'emulsió de vinagre, la cocció prèvia, o la doble i la triple fritura. He assajat amb diversos tipus d'oli, de paella, temperatures diferents de fregidora i de forn.

Estic a punt d'acabar la meva tesi doctoral sobre la química de la patata, l'amilosa, l'amilopectina, el procés de gelatinització i el midó. Després d'haver après a dir hidroxicloroquina i azitromicina, ja m'he familiaritzat amb polisacàrids, monòmers i polímers altament bifurcats de glucosa. A aquest pas aviat seré doctor honoris causa a l'escola de màgia de Hogwarts. Abans, però, si vull acompanyar les patates fregides amb una hamburguesa, potser que abans de coure-la tregui el plàstic. I no com vaig fer una vegada.

Comentaris

Trending