Ministeris deficitaris?

Comentaris

Per Lluís FERREIRA

El 20 d’octubre vaig llegir una notícia on s’anunciaven les modificacions que es durien a terme a la carretera general 1. Entre la frontera i l’entrada a Sant Julià.

Quina ha sigut la meva sorpresa quan veig que s'ha realitzat l'obra d'una nova rotonda a l'altura del centre comercial River i, en canvi, no se'n realitza cap on s’ubica el Punt de Trobada. Però bé, ja estem acostumats a què aquest Govern tiri pel dret sense saber ben bé cap a on va.

No obstant això, i només passats alguns dies, em trobo una altra sorpresa relacionada amb el mateix tema: s'han carregat la parada de l'autocar.

Com que això ja no quadra per cap lloc, i com que sóc un cul inquiet, vaig plantejar la pregunta "ens podria indicar la motivació per fer la rotonda del River, i en canvi, no fer-ne cap a l’Eclerc Punt de Trobada?” al ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. La resposta no té desaprofitament possible: "La rotonda s'ha fet a la riverola perquè és la que figura al Pla Nacional d’Infraestructures Viàries aprovat el 2005”. Ja em perdonareu, però aplicar un pla de l’any 2005 al 2016 hauria de ser per fer-s'ho mirar. Crec que el país ha canviat prou els darrers 11 anys per com a mínim fer una revisió d'aquest pla. Però crec que es tractava més de desviar l'atenció que no pas de donar una resposta concreta, no sigui que tot quedi a Encamp.

Tot seguit li vaig llançar una altra pregunta, i és que el fet d'eliminar la parada de l'autocar a l'hora de realitzar les modificacions a la carretera general 1, ha implicat que la gent que usava aquell punt per anar al Punt de Trobada es trobin ara que per acudir-hi o bé hagin d’agafar el cotxe personal o bé hagin d’optar per un taxi, sigui per treballar o per anar a comprar.

Però donat que aquest Govern s'esforça per tal de sorprendre'ns cada dia, resulta que han fet uns càlculs dels quals nomes ells en són coneixedors, i on s’indica que el nombre d'usuaris del servei de transport públic no justifica mantenir la parada.

Ja em perdonareu, però si Govern fos una entitat privada, dedicada a generar beneficis, encara ho entendria. Però donat que és un servei públic i donat que a Andorra no anem sobrats de transports públics, crec que seria un gran servei si mesurem l'estalvi de combustible que realitzem a l’utilitzar el transport públic, i a més hauríem de deduir les emissions que el transport privat emet, sense deixar a banda aquella gent que no és posseïdora del carnet de conduir i com a ciutadà d'aquest petit gran país, hauria de tenir dret a circular pel seu espai.

Ara bé, si ens hem de posar a fer números sobre si és viable o no, potser que analitzem aquest Govern amb el mateix raser. Prego al molt il·lustre Govern que faci números dels assessors que té per cadascun del ministeri que té, i si aquest és superior al salari del ministre, resultaria que el ministre no és viable i ja pot plegar i, a més, si la meitat més un dels seus ministres no són viables vol dir que el cap tampoc. Així, doncs, podríem arribar a la conclusió que aquest Govern és deficitari per la ciutadania i s'hauria d’eliminar, no?

Prou ens costa ser optimistes en els temps que corren que a més a més li fiquem bastons a les rodes dels empresaris i dels treballadors, difícilment podrem evitar que el negativisme s'apoderi d'aquells que s'aixequen cada dia per tirar endavant el país.

I recordeu, al final sempre acaba sortint el sol.

Comentaris

Trending