L'Andorra dels bons i els mals andorrans

Comentaris

De veritat: no m'esperava veure un país dividit entre bons i dolents.

Amb aquest Govern hem vist parlar de patriotes, de bons i de mals andorrans, de bons i de mals policies i un llarg etcètera.

Segons l'actual Govern, tinc la sensació que nomes són bons els que estan d'acord amb ells sense qüestionar res. És trist que per pensar diferent o tenir una opinió diferent sobre com s'han de fer les coses se t'acusi de ser mal andorrà o de ser un antipatriota.

Avui mateix acabo de llegir que consideren que la publicació de les vinculacions del ministre de Finances amb els papers de Panamà és un atac al Govern i a Andorra. No senyors, no és un atac a Andorra. Vosaltres feu que ho sigui quan us tanqueu en banda per defensar-lo. En cap més país he vist cap declaració d'aquesta mena.

És cert que no ajuda a millorar la imatge del país. Però estareu d'acord que en les citades societats els documents no estan pas signats per tots els andorrans, si no que estan signats per persones molt concretes. Si no volem que surtin més històries del ministre relacionades amb els papers de Panamà la solució és molt fàcil. Fins i tot a Espanya, d'on us agrada tant copiar, ho han fet: es diu dimissió. Ho hem vist amb el ministre Soria. I que quedi clar: en cap moment va plegar per haver fet res il·legal; va dimitir per mentir al poble. Sí, a un poble. Com el nostre. On el cap de Govern encara que estant en funcions va reiterar diverses vegades que tenien coneixement de la nota del FinCEN des del 9 de març del 2015 i finalment va haver de reconèixer davant el Consell General que ho sabia des del dia 4. On el ministre, en un acte de “transparència", va informar de les seves vinculacions amb Panamà només els anys 1999 i l'any 2000 i posteriorment va transcendir que havien estat més anys.

No qüestiono la legalitat. Ja ho dirà la Batllia, si escau. Qüestiono la política, ja que encara que no els hàgim votat, tenen l'obligació de representar-nos a tots, més enllà de les nostres fronteres i no només als seus patriotes.

No seré jo qui digui que ells són els mals andorrans, que ens estan portant a un país amb fallida tècnica (ja hem vist com arrepleguen per pagar nòmines), o que estem a un nivell d'intervencionisme mai vist a Andorra. O per la privatització de les institucions públiques, la creació o modificació d'institucions amb forans, com AREB, INAF i un altre llarg etcètera. Crec que a Andorra tenim gent prou capacitada per afrontar aquests reptes, altra cosa és que potser no serien bons patriotes. Dels patriotes que li agraden al Govern, per ser més exactes.

Només espero que al final torni a sortir el sol.

Lluís Ferreira

Comentaris

Trending