La gestió política en temps de Covid

cantos removebg preview

Lluís Cantos

Secretari de Joves Liberals d'Andorra

Comentaris

El 2021 va ser un any d’incerteses tant polítiques, com econòmiques i socials. Un any marcat per l'emergència sanitària provocada per la pandèmia que pateix tot el món. En aquest context el Govern, amb consonància amb el Consell General i les altres administracions públiques, ha hagut de seguir el seu programa polític marcat per les restriccions i les dificultats econòmiques, feina que no és gens fàcil. La vacunació, la creació del passaport Covid i les restriccions han centrat el protagonisme més gran en l’esfera pública durant el 2021.

Gestionar una crisi econòmica no és senzill ni per les institucions públiques, ni pel sector empresarial i turístic. De fet, les diferents variants del coronavirus ens han ensenyat que sense vacunació aquesta pandèmia no la para ningú. La diferència d’opinions envers les vacunes ha estat el resultat de diverses mobilitzacions i una divisió entre els que estan a favor de la vaccinació i els que no.

Mantenir diferents opinions i poder-les manifestar obertament és fruit de l’Estat plural i democràtic que caracteritza Andorra. Ara bé, el mutu respecte entre persones és fruit d’una societat madura on totes les opinions han de tenir lloc sempre que aquestes no atemptin ni a l’honor de cap individu.

“Mantenir diferents opinions i poder-les manifestar obertament és fruit de l’Estat plural i democràtic que caracteritza Andorra. Ara bé, el mutu respecte entre persones és fruit d’una societat madura on totes les opinions han de tenir lloc sempre que aquestes no atemptin ni a l’honor de cap individu”

Una de les notícies polítiques que més em va agradar del 2021 va ser el primer vol des de l’Aeroport Andorra-la Seu fins a Madrid Barajas. Quina il·lusió em va fer el dia que vaig veure per les xarxes socials l’arribada del vol procedent de Madrid aterrant a l’aeroport on el Govern tants esforços i tanta feina ha realitzat per continuar amb el procés de connexió d’Andorra amb el món.

La connexió d’Andorra amb els països veïns és d’ara endavant un tema que ha d’ocupar un lloc important en l’agenda política. És preocupant veure que durant el pont de la Puríssima es van crear moltes retencions a causa dels milers de vehicles que van visitar el Principat. Actualment, s’ha de continuar treballant en l’anàlisi de diversos projectes de transport públic i que aquests siguin eficients i sobretot sostenibles.

El 2021 ha estat també l’any del canvi climàtic. La Cimera més gran que el Regne Unit ha organitzat mai ha estat la COOP26 i ha estat l’esdeveniment sobre el canvi climàtic més rellevant des de la COOP21, on Andorra també va ser present. Aturar el canvi climàtic és una tasca imprescindible per la conservació d’una de les riqueses naturals més importants que tenim com és la flora i la fauna, així com per un bon desenvolupament social i econòmic.

En aquest any 2022 esperem veure el final de la pandèmia. No som conscients que fa tres anys que el coronavirus copsa les pàgines d’actualitat i això cada dia es fa més difícil. Com a societat hem d’unir esforços per fer front grans reptes que ja hi són presents i d’altres que vindran fruit d’aquesta pandèmia que ningú s’hagués imaginat abans.

Comentaris (1)

Trending