Benvolguts Reis Mags

david castillo removebg preview

David Castillo

Consultor estratègic. Especialista en inversions patrimonials

Comentaris

Feia temps que no passava per aquí, disculpin-me per haver estat tant de temps sense escriure. Durant aquest any he rebut moltes crítiques per ser tan contundent i tan transparent en els meus articles; però per cada crítica, he rebut com a mínim cinc comentaris positius. I tant pels bons com pels dolents, vull donar les gràcies.

Durant aquest any, que ha tingut moments que no han estat fàcils, he continuat treballant, m'he reunit amb dos representants de partits polítics que han reclamat els meus serveis com a assessor, col·laborador, o com ara sol dir-se spin-doctor. En cap dels dos projectes m'he sentit prou identificat com per a acceptar la seva proposta, i no ha estat una qüestió de diners, sinó de valors, una demostració que el moviment es demostra caminant, que el País estigués per sobre del seu projecte o del seu programa electoral. Per això, he decidit escriure als Reis Mags, segur que ells atendran, almenys, alguna de les meves peticions.

Benvolguts Reis Mags,

Enguany no sé si he estat bo o dolent, si de dretes, de centre o d'esquerres, però si que sé que Andorra té ciutadans, majorment bons, d'esquerres, de centre i de dretes. Ciutadans que per sobre d'una ideologia política, tenen una vida, uns sentiments i uns valors.

Crec que aquests ciutadans, hagin votat o no, són habitants del nostre País i es mereixen moltes coses millors de les que han viscut i això és el que vinc a demanar-vos a vosaltres.

Estimats Reis Mags, per a l'any vinent vull demanar-vos:

· Polítics treballadors, professionals i amb humilitat.

· Polítics que sàpiguen retirar-se quan han perdut, en lloc de quedar-se per egocentrisme en una cadira de la qual mai van ser mereixedors.

· Polítics que sàpiguen dimitir quan cometen actes irresponsables, sense esperar que l'oposició els sufoqui en les sessions del Consell General.

· Polítics preocupats pel benestar dels seus ciutadans i no pels titulars dels mitjans de comunicació.

· Polítics que preguntin abans d'actuar.

“Estimats Reis Mags, us demano tot això perquè vull un país millor, vull que els meus familiars, els meus fills, els meus amics o els meus coneguts gaudeixin de les meravelles d'aquest país sense por a res, amb llibertat i amb seguretat. Per a això no fa falta ser de dretes, d'esquerres, o de centre, només fa falta, ser persona”

· Polítics que oblidin l'intervencionisme medieval i facin d'Andorra un país lliure.

· Polítics que respectin les llibertats individuals, els drets humans, el medi ambient, els animals, la cultura, la nostra història, però per sobre de tot, els seus compromisos.

· Polítics que viatgin quan realment és necessari i no per fer-se una foto o per a que els ciutadans els paguem unes vacances.

· Polítics que es preocupin pel benestar general, per la salut de les persones i per la seva integritat.

· Polítics respectuosos amb els seus companys i també amb l'oposició, que no qualifiquin ni desqualifiquin als seus adversaris polítics, oblidant a vegades, que el bé no és la seva persona o el seu partit, sinó el nostre país.

· Polítics que vetllin perquè el parlament no es converteixi en un encreuament d'acusacions sense sentit.

· Polítics amb carisma que no provoquin que membres de l'oposició hagin d'abandonar el Parlament.

· Polítics amb valor i coratge per a prendre decisions.

· Polítics que tinguin valor per a enfrontar el que suposa ser la/el cap de llista d'un partit.

· Polítics que tractin per igual a tots els ciutadans amb indiferència de la seva nacionalitat.

· Polítics que no sols busquin protagonisme, poder o fins i tot sanar les seves mancances personals.

· Polítics que sàpiguen escoltar els que van ocupar el seu lloc abans que ells.

· Polítics valents que convoquin un referèndum sempre que el poble manifesti la seva voluntat de parlar, perquè votar és sempre el més fonamental principi que té la democràcia, i defensar-ho la major obligació de qualsevol polític.

· Polítics que plantin cara als quals ens creuen febles o vulnerables.

En resum, només estic demanant polítics que lluitin per Andorra.

Estimats Reis Mags, us demano tot això perquè vull un país millor, vull que els meus familiars, els meus fills, els meus amics o els meus coneguts gaudeixin de les meravelles d'aquest país sense por a res, amb llibertat i amb seguretat. Per a això no fa falta ser de dretes, d'esquerres, o de centre, només fa falta, ser persona.

Senyors polítics, estan disposats a ser persones l'any vinent i els següents després d'haver guanyat, o no, les eleccions?

Senyors polítics, estan disposats a vetllar per l'interès general i governar per a tots els ciutadans?

Senyors polítics, estan disposats a posar els interessos del País per sobre dels seus interessos personals o professionals?

Senyors polítics, estan disposats a escoltar?

Senyors polítics, estan disposats? Si la resposta és que sí, anem endavant. Si la resposta és que no, facin-nos un favor, facin-se un favor, quedin-se a casa seva i conservin, si alguna vegada la van tenir, la dignitat.

Bon Nadal i que tinguin tots i cadascun de vostès una gran entrada al 2023.

Comentaris (19)

Trending