El degà dels advocats es queda sense poder cobrar (per ara)

La manca de quòrum, especialment entre els lletrats no exercents, impedeix tirar endavant la modificació estatutària necessària per establir una remuneració

La degana dels advocats, Sophie Bellocq, durant el discurs.
La degana dels advocats, Sophie Bellocq, durant el discurs.
Per ara, el degà dels advocats -actualment degana- es quedarà sense cobrar. L’assemblea general extraordinària del Col·legi d’Advocats convocada, entre altres coses, per modificar els estatuts i poder-hi introduir la fixació d’una remuneració per al màxim representant de la institució de cara a posar-se en marxa l’any que ve. La manca de quòrum entre el col·lectiu d’advocats no exercents ha estat la causa que ha impedit tirar endavant la proposta.

De fet, tampoc han tirat endavant altres aspectes que requerien d’un suport notable dels presents. Per exemple, la regulació d’aspectes publicitaris per tal que els lletrats es puguin promocionar tampoc ha fructificat. L’increment de les quotes, segons algunes fonts, tampoc no hauria prosperat malgrat que al final la proposta plantejava suposava un augment de seixanta euros anuals.

En el cas de la regulació de la publicitat, no és la primera vegada que se’n va en orris l’intent de modificar els estatuts. De fet, alguns dels principals responsables del col·legi i altres assistents a l’assemblea extraordinària d’aquest dijous, que fins al punt dels precs i preguntes s’ha celebrat amb prou tranquil·litat malgrat que s’hagin tombat punts cabdals, s’enfilaven per les parets en no poder dur a terme alguns dels canvis previstos degut a la manca d’assistència d’advocats no exercents, una situació que no es descart que pugui ser objecte d’una altra proposta de canvi més endavant.

D’advocats exercents, presents o representats per delegació hi havia 174 dels 201 lletrats inscrits. Però els no exercents tenen el mateix pes a l’hora de votar i encara no eren deu, presents o per representació, dels 210 que hi ha inscrits al col·legi. D’aquí que no hagin pogut avançar les propostes. La remuneració del degà es va acordar el febrer passat. I es va establir una compensació mensual de 2.000 euros per pal·liar la dedicació a l’ens en contra dels interessos del despatx professional. Calia, però, introduir una modificació estatutària que no s’ha pogut realitzar.

En el torn de precs i preguntes, el més destacat ha estat la petició d'explicacions al lletrat Josep Anton Silvestre de les demandes interposades contra el Col·legi d'Advocats. L'advocat s'ha ofert a explicar la situació i a lamentar el temor que senten alguns dels seus companys davant la possibilitat que, com ell, acabin sent processats. D'aquí que ha demanat que l'ens professional sigui molt més ferm en la defensa del dret a l'exercici professional independent. Com que aquest suport en forma d'empara se li ha denegat en dues ocasions fins i Silvestre no hi està d'acord, per això ho ha portat als tribunals. Les explicacions donades pel lletrat han tingut el suport de la majoria dels presents.

Comentaris (1)

Trending