Finances

Cinca hauria intentat col·locar-se a PwC, l’auditora del ‘cas BPA’

L’exministre de Finances és ara per ara soci d’una nova consultora hispanoandorrana anomenada Giraffe Strategy que té l’exsecretari d’Estat de Diversificació Estratègica com un dels abanderats

J. A. VILADOT / SFGA
| J. A. VILADOT / SFGA

Altaveu

L’exministre de Finances i portaveu del Govern els darrers vuit anys, Jordi Cinca, hauria intentat col·locar-se a la delegació catalana de PricewaterhouseCoopers (PwC), la consultora internacional de matriu americana que es va encarregar de l’auditoria de Banca Privada d’Andorra (BPA) una vegada l’executiu la va intervenir. Al final, els dirigents continentals de la firma hauria avortat la incorporació, segons que explica ‘Crónica Global’, pels danys reputacionals que podia comportar suposadament el fitxatge.

La contratació, que va queda en intent, l’hauria promogut, segons el mitjà digital espanyol, per Ignasi Marull Guasch, soci director de PwC a Catalunya des del 2016. La intenció d’aquest executiu era aprofitar els múltiples contactes de Cinca fets molt especialment gràcies al seu pas pel ministeri i així poder ampliar la línia de negoci de l’oficina de Barcelona tot incorporant a la cartera de clients grans empreses i famílies d’Andorra. La direcció europea de PwC va frenar el fitxatge en creure que la incorporació de Cinca podia fer més mal que bé alhora que incomplia el codi intern de fitxatges.

PwC va ser la consultora que va rebre a dit l’encàrrec d’analitzar, primer, 600 comptes de BPA i, després, la totalitat dels dipòsits en la recerca de qualsevol tipus de mala praxi. Prop de 150 empleats d’aquella firma -molts d’ells júniors que van venir a Andorra a fer una mena de pràctiques- van estar durant mesos i mesos escrutant les dades del banc intervingut per acabar fent un informe que ni els propis responsables de PwC no van voler signar i que mai s’ha volgut publicitar. El treball hauria costat pel cap baix uns 20 milions d’euros.

Cinca no es va acabar incorporant a PwC i mentre encara avui se’l relaciona amb tota mena d’empreses privades i institucions públiques del país, l’únic de cert és que està vinculat i és fins i tot soci d’una nova consultora hispanoandorrana que pretén acompanyar empreses que vulguin apostar per les noves tecnologies i altres mecanismes de recent aplicació per diversificar els seus negocis. La consultora s’anomena Giraffe Strategy i, entre d’altres, n’és un cap visible l’exsecretari d’Estat de Diversificació Econòmica Josep Maria Missé.

Comentaris

Jaume
10.

Ni a PWC ni a cap lloc amb cara i ulls.. el ex-ministre porta una motxilla pesada, OrFund, BPA.. etc.., espero que hagi pogut "guardar" prous recursos per mantenir-se durant els anys que li queden, perquè tot apunta que recollirà el que ha sembrat aquests anys, MISÈRIA.

  • 5
  • 0
L'ull de l'agulla
20 millonets de res... Xavalla...
En resposta a L'ull de l'agulla
Miki
9.

Posiblement ho pensavent pagar amb els diners dels clients que no passesin el KYK, pero la jugada ha sortit malament. Ho dedueixo al llegir que l'auditora no va voler signar l'informe i l'AREB te sota clau l'auditoria. Que amagent?

  • 10
  • 0
L'ull de l'agulla
20 millonets de res... Xavalla...
En resposta a L'ull de l'agulla
Toni
8.

Com no son seus, gastar els diners dels altres sense haver d donar explicacions es molt facil

  • 19
  • 0
L'ull de l'agulla
7.

20 millonets de res... Xavalla...

  • 17
  • 0
juanito
6.

quan ets en el govern...colloques facilment als amiguets...
en una empresa privada...es una mica mes dificil collocar a tots els mindundis.... com si fos en el teu propi jardi..
pobre cinca..quasi estic plorant de tanta pena que em fa..

pero..pero..igual.. d´aqui poc el molt illustrissim i grandissim i professionalissim govern d´andorra el collocaran a ell tambe..macho..no trobaran una feina pel gran cinca? una feina que li pagui uns 10 mil al mes.. i tots tranquils i a disfrutar???

  • 20
  • 0

Comenta aquest article