Política

El PS demana al Govern que aclareixi la reforma i el finançament de l’església de Sant Julià

La consellera Susanna Vela ha entrat una pregunta sobre les obres on recorda que el temple està catalogat com a Bé d'interès cultural

Altaveu

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) Susanna Vela vol que el Govern aclareixi quina ha estat la seva participació en la remodelació de l’església de Sant Julià de Lòria i si, des de Patrimoni Cultural, s’ha fet un seguiment de les actuacions realitzades, tenint en compte que el temple està catalogat com a Bé d’Interès. Per això, ha formulat una pregunta oral que des de l’executiu s’haurà de respondre en la sessió de control prevista per al dia 11 de juliol.

El cost de les obres de l'església de Sant Julià i Sant Germà ha ascendit a 600.000 euros. L'aportació principal correspon al comú de Sant Julià de Lòria, al Bisbat d'Urgell i al Govern. La resta són aportacions d'altres organismes i de particulars, La consellera general socialdemòcrata i presidenta del partit, Susanna Vela ha entrat una pregunta al Govern en la qual recorda que “la parròquia de Sant Julià de Lòria ha enllestit, després de cinc anys, unes obres de remodelació del temple de Sant Julià i Sant Germà amb la instal·lació d’un gran mosaic en el presbiteri i capelles laterals obra del jesuïta, Marko Ivan Rupnik”.

Vela pregunta, en primer lloc, “en tractar-se l’església parroquial de Sant Julià  i Sant Germà d’un Bé d’Interès Cultural, quines han estat les consideracions tècniques dels experts de Patrimoni Cultural per autoritzar aquestes obres de remodelació i la instal·lació del mosaic en el presbiteri i capelles laterals”.També vol que el Govern expliqui si “participa econòmicament en aquest projecte o té intenció de fer-ho” i, en “en cas afirmatiu, quina és l’aportació econòmica i quines són les raons que ho justifiquen”. 

La consellera general socialdemòcrata ha explicat que “tenim interès a conèixer exactament el procediment que s’ha seguit per tirar endavant aquestes obres”. D'altra banda, ha indicat que els preocupa “el finançament que té previst l’administració pública, en aquest cas el Govern”. Els treballs de remodelació han durat cinc anys i l'acte inaugural es va fer just abans de la festa de Canòlich.

Comentaris

Laurediana
A que ve tant d'ineres ara per aquestes obres Sra Vela ? Perquè es tracta de Sant Julià ?? Ni es tracta de cap millonada com altres obres absurdes que s'han fet i ningú ha dit res !!! Com es nota que tenen mala fe i ganes de buscar problemes !!!!
En resposta a Laurediana
Mossen Collonut
3.

Lo mossen de Sant Julia a fet Lo que a volgut, sense cap control De Govern, Comu, patrimoni,....lo mossen es molt bona gent, pero al final paguem tots, i aixo sigui poc o molt no pot ser festa major sense control.

  • 2
  • 2
Gustavson
2.

Sembla que aquesta serà la tònica general de la legislatura: els senyors del PS fent soroll, tot el que puguin, dona igual el tema. Si per a fer-se notar han de fer el papallona fent preguntes absurdes, apaga i vamonos. Sra. Vela, evidentment que s'haurà d''haver comptat amb autorització per a fer obres en un BIC, i vostè ho sap perfectament. El problema es seu anticlericalisme fefaent.

  • 3
  • 2
Laurediana
1.

A que ve tant d'ineres ara per aquestes obres Sra Vela ? Perquè es tracta de Sant Julià ?? Ni es tracta de cap millonada com altres obres absurdes que s'han fet i ningú ha dit res !!! Com es nota que tenen mala fe i ganes de buscar problemes !!!!

  • 7
  • 6

Comenta aquest article