Administració

Landry Riba i Marc Pons, ministres ‘in pectore’

El cap de Govern habilita de forma general el secretari d’Estat d’Afers Europeus i el d’Igualtat i Participació Ciutadana a assistir a les reunions del gabinet ministerial

Altaveu

Són secretaris d’Estat, però en ser les seves matèries les quines són, Landry Riba i Marc Pons tindran gairebé la consideració de ministres. Almenys així es desprèn de l’habilitació general acordada pel Govern i signada pel seu màxim responsable, Xavier Espot, per tal que els secretaris d’Estat d’Afers Europeus i el d’Igualtat i Participació Ciutadana puguin acudir a les reunions del gabinet ministerial.

L’habilitació decretada en favor de Riba i Pons la publica aquest dijous un BOPA extraordinari, que també recull l’estructuració del ministeri de Cultura i Espots a banda d’una delegació de competències per al director del departament d’Afers Socials i Joventut. El decret que es refereix als dos secretaris d’Estat i la possibilitat que acudeixin a les reunions del consell de ministres pot ser un detall però no és menor. I encara menys habitual.

La Llei del Govern estableix que a les reunions del consell de ministres, perquè siguin vàlids els acords que s’hi adoptin, hi han d’assistir com a mínim la meitat dels ministres. A aquestes reunions hi acudeix també el secretari general del Govern -en aquesta ocasió secretària- i hi poden acudir també els secretaris d’Estat o altre personal de l’administració sempre que se’ls requereixi. En el cas dels secretaris d’Estat, també poden assistir a les reunions si el seu decret de nomenament així ho contempla.

Per tant, el decret que recull avui el BOPA ve a ser l’ampliació del decret de designació de Riba i Pons pel qual se’ls habilita per assistir al consell de ministres. No caldrà que se’ls reclami l’assistència. Per norma habilitada els dos secretaris d’Estat tenen el permís, per dir-ho així, d’assistir a les reunions del gabinet ministerial.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Us les prometien felices, liberals
5.
Espot necessita més quòrum al consell de ministres, va vendre 5 dels 12 ministeris als colegues que es van deixar entabanar (liberals i CC). 5 de ministres que no són de DA contra 7 de DA poden posar en veritables problemes a les votacions internes del govern... Per tant, augmentem en dos els soldadets que votaran el que se'ls digui per tal de mantenir el càrrec i, per art de màgia, DA té 9 vots i els pringats de les cadiretes 5. Una altra clatellada a Liberals que es pensaven que serien els reis del mambo
  • 4
  • 9
juanito
4.

Laundry?? O landry? :))

  • 5
  • 10
Pere
3.

Això és un festival de caretes, que ens pretén fer creure en referèndums, quan ja està tot pactat, donat, venut i saldat.

  • 12
  • 9
Eduard
2.

Regreso al futuro 5...aquests nois em recorden a una pelicula d aquests tipus..comedia Americana....

  • 10
  • 8
El Tamarro
1.

Quin nivell...nivell nivell.
I a mes a mes el Justo Ruiz Secretari d'Estat. Per llogar cadires...
Molt be el govern dels millors.

  • 11
  • 8

Comenta aquest article