Salut

Els bombers voldrien desprendre’s d'una part del transport sanitari nocturn

El ministeri de Salut i el SAAS preveuen treballar en la reorganització del servei, però d’entrada no es preveu que hi hagi canvis fins, com a mínim, d’aquí un any

T. S.

Els bombers, que fa uns anys van lluitar per recuperar una part important del transport sanitari, voldrien ara desprendre’s d’alguns dels serveis que llavors se’ls van assignar. Especialment aquells que fan de nit. De moment, però, no hi haurà canvis. Tant el ministeri de Salut com el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) són conscients que cal reorganitzar els serveis, però en principi aquesta qüestió no s’afrontarà fins d’aquí uns mesos. O una mica més hi tot. 

Els bombers no consideren que s'hagin de fer càrrec del transport sanitari no urgent que durant el dia ja assumeix una ambulància ordinària. Però a la nit l'assumeixen des que una part del transport sanitari es va retornar als bombers quan se'ls havia retirat. Es tracta d'aquells viatges que suposen haver de retornar persones en una residència o al seu domicili, després d'alguna atenció sanitària, i de matinada. Els consideren serveis secundaris que no necessiten de l'experiència del cos de salvament.

De fet, les fonts consultades han assegurat que malgrat que els nous rectors del ministeri i els responsables del SAAS són conscient que cal refer l’organització del transport sanitari i també del sociosanitari caldrà afrontar abans altres prioritats per al departament i, alhora, agafar-se un temps per estudiar bé les necessitats del servei per llavors podrà trobar les millors solucions. S'ha de de veure, també, si cal redefinir el paper que juga en tot plegat la Creu Roja.

No es descarta que el SAAS agafi un major protagonisme i assumeixi més feina derivada dels esmentats serveis. De fet, els actuals tècnics de transport sanitari -estiguin treballant on estiguin treballant- estan molt atents i a l’expectativa de les futures decisions del SAAS i Salut. Especialment expectants estaria una bona part de la plantilla de l’empresa privada que té concedit actualment el transport sanitari no urgent. Aquests treballadors esperen que una reorganització del sector laboral i un nou concurs els pugui obrir un futur professional més satisfactori.

Comentaris

Jo
7.
Srs./Sres que comenteu, no heu llegit be l’article, menciona que el transport sanitari urgent el seguirien realitzant, el que no realitzarien es el transport d’un pacien de l’hospital al seu domicili un cop se l’ha donat d’alta, ( si per casualitats estan fent aquests transport no urgent i surt una urgència son efectius que “perds”)
  • 2
  • 9
Vergonya en donaría ser bomber
6.

Visca els bombers d'aquest país. A partir d'ara us farem un servei de transport sanitari a la carta.
Parlarem amb el ciutadans perqué es fiquin malalts quan a vostes els hi vagi millor, no sigui el cas que els agafin en mal moment.
Fa uns 5 anys treballadors de les empreses privades van haver de plegar perqué vostes volien el transport sanitari urgent, i ara ja no els hi conve.
Moltissimes gracies de part de tots aquestos treballadors.

  • 30
  • 1
Anonim
5.
Els qui opineu sou una mica ignorants.... La informacio s’ha de contrastar
  • 1
  • 18
Jordi pujol
4.

Que Cony es aixo!!!, Ja els val!!!!, Millor un viatge al dia

  • 24
  • 3
Marc
3.

Shhhhhhht. A la nit han de dormir. Recordo una anècdota d’un antic consol de la massana que se li va anar de les mans una crema de rastolls al seu jardí. En arribar els bombers el cap li va demanar perquè no havia trucat abans i el consol els hi va dir que era molt d’hora i no els volia despertar....

  • 27
  • 3

Comenta aquest article