Societat

Nova convocatòria extraordinària dels advocats, ara per triar un vocal

Isaac Pérez ocuparà una de les places vacants que quedaven a la junta després de les dimissions i la reorganització interna

Isaac Pérez accedirà, com a vocal, a la junta del Col·legi d'Advocats.. ARXIU
Isaac Pérez accedirà, com a vocal, a la junta del Col·legi d'Advocats. | ARXIU

T. S.

El Col·legi d’Advocats torna a convocar una assemblea extraordinària. En aquesta ocasió, per escollir un dels vocals que resta vacant després de les dimissions per motius diversos i de la reorganització interna que va obligar a fer aquestes renúncies. Enmig d’un clima enrarit, de certa fractura, i després d’una anterior assemblea extraordinària que durant unes setmanes ha tingut una espasa de Dàmocles al damunt en forma d’impugnació -que per ara no s’hauria donat-, l’equip que encapçala Sophie Bellocq espera tancar d’una vegada la junta. I espera que no sigui en fals.

Després del moviment de peces que s’ha hagut de fer, després de situar Vanessa Durich al vicedeganat i Anna Mas a la secretaria, uns moviments que un sector dels col·legiats va criticar, no pas per les persones, sinó per la forma, quedaven buits dues vocalies buides, les que ocupaven Durich i Mas. D’aquí que a partir d’una cooptació, s’hagi designat el lletrat Isaac Pérez, entre altres coses secretari de la Reunió de Cònsols, com a nou vocal. Els estatuts no donen més marge de maniobra i, per tant, l’altra vacant s’ha d’ocupar a partir d’una elecció oberta. 

Fins 48 hores abans de la nova assemblea extraordinària, fixada per al divendres de la setmana que ve, el dia 24 de maig a les 9.30 en primera convocatòria, i a les 10 hores en segona, es poden presentar candidats. La junta liderada per Bellocq ja s’hauria mogut per assegurar que hi haurà, com a mínim, un company o companya que es presenti. I que no distorsioni, en principi, la línia col·legial sostinguda per l’actual equip de govern. La lletrada Sílvia Estrada ja hauria presentat la seva candidatura per al lloc en qüestió.