Administració

Govern decideix una reclassificació laboral de darrera hora i incrementa el sou a un centenar de funcionaris

Amb criteris que no s’acaben de veure clars i sense els informes pertinents, l’executiu en funcions permet un augment salarial que en alguns casos suposa un miler d’euros el mes

Toni Solanelles

Prop d’un centenar de funcionaris veuran incrementat el salari de manera molt important. Una més de les polèmiques decisions adoptades pel Govern en funcions ha comportat una reclassificació de la graella funcionarial que, en principi, no estava prevista o, com a mínim, segons fonts sindicals, no estava pressupostada. Un dels paràmetres que més sovint s’hauria usat per augmentar la ‘categoria’ laboral dels beneficiats seria l’experiència, els anys d’antiguitat. La mesura suposa, segons fonts coneixedores de la mateixa, un increment mensual mitjà d’entre 300 i 700 euros per cap, encara que en alguns casos l’augment de sou arriba fins al miler d’euros.

Hi ha dubtes dels criteris emprats per dur a terme l’increment del nivell de classificació laboral.Així, segons algunes fonts, el fet de fer ‘guanyar’ categoria laboral i a qui beneficiaria aquest increment seria en alguns casos, s’hauria dut a terme de manera arbitrària. Entre els funcionaris d’alt nivell als quals afectaria positivament la mesura hi hauria, segons les fonts consultades, tres de les ministres encara en funcions: la de Funció Pública, Eva Descarrega; la d’Afers Exteriors, Maria Ubach; i la de Medi Ambient, Sílvia Calvó. Haurien ascendit, de confirmar-se l’increment, al nivell pràcticament més alt de la forquilla salarial de l’administració general.

Les fonts consultades han assegurat que la decisió hauria estat adoptada de forma unilateral per alguns dels dirigents en funcions i sortint, sense que la mesura s’hagués previst ni s’hagués sol·licitat els informes pertinents que asseguren que la despesa que comporta qualsevol decisió executiva és assumible i es gaudeix de la dotació o la partida pressupostària necessària. Alguns dels departaments que haurien sortit més ben parats d’aquesta decisió de darrera hora serien els d’Exteriors -ja nova llei que regula la carrera diplomàtica ja preveia retocs a l’alça-, el gabinet jurídic o la inspecció de treball, on hi ha oberta una ‘guerra’ legal per les diferències de tracte normatiu que van rebre respecte dels forenses. 

En conjunt, el nombre de funcionaris beneficiats per la mesura serien 96. L’impacte econòmic total, les fonts consultades no l’han pogut xifrar, però sí que s’ha assegurat que és notable. Com s’ha dit, en alguns casos els increments estan al tomb dels 500 euros, però en alguns casos a Exteriors, la reclassificació laboral significa una puja salarial de més de 1.000 euros.

Comentaris

INDIGNANT E INJUST
29.

Indignant, no donen la beca als estudiants que ho necessiten per cursar els seus estudis Universitaris fora del pais, amb l'excusa de "sobre pasar un super minin varem", i no valoran els esforços que s'ha de fer per sobreviure fora del país com a estudiant, i per contra ells els hi peta i s'apugen el sou, amb els diners dels estudiants, visca la pepa, com voleu que confiem

  • 0
  • 0
Montse
28.

Penso que tindrien que mira una mica mes per als que no son funcionaris

  • 1
  • 1
Pregunta tonta
27.

Si la despesa en sous a l'Administració Pública ja és un escàndol, ara més despesa. Aquest increment exagerat el pagarem tots

  • 12
  • 0
Sense ètica
26.

Aquest augment massiu sense justificacions i sense informes que l'avalin em demano si és legal. I si ho és, que ja és prou vergonya, senyors polítics és ètic?

  • 10
  • 0
Denúncia
25.

Això és denunciable! Holaaaaaaaa Fiscalia ... que hi ha algú?

  • 12
  • 0

Comenta aquest article