Marcel Prats formalitza la seva candidatura per la direcció assistencial de l’hospital

Al mateix moment que s’ha presentat a l’edicte del SAAS , el metge andorrà exercent sempre a l’estranger, especialment a Catalunya, ha sol·licitat també la col·legiació oficial al Principat

-
-
El metge expert en atenció primària Marcel Prats ha formalitzat la seva candidatura com a aspirant a la direcció assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que ha quedat vacant amb el salt a la política del fins ara titular de la plaça, Joan Martínez Benazet. Previsiblement, encara que no del tot segur, el facultatiu, andorrà nascut a Terrassa i que ha fet pràcticament tota la seva carrera a l’estranger, especialment a Catalunya, serà l’únic candidat a l’edicte publicat pel SAAS fa una setmana i mitja.

Les fonts del ministeri de Salut en funcions no han pogut confirmar que hi hagi altres aspirants a la plaça, però sí que han garantit que Prats, com ja es preveia, aspira a la direcció assistencials. De fet, té tots els números per poder acabar guanyant el concurs malgrat que s’han de realitzar les proves i les valoracions oportunes tal i com fixi el plec de bases. El currículum del facultatiu, de 56 anys, està molt ben valorat i, justament, se’n valora, i molt, tant la seva experiència en gestió com el seu ampli bagatge en atenció primària, que permet tenir una visió àmplia de la medicina i les necessitats generals, segons les fonts consultades.

Prats Vilallonga no només s’ha presentat formalment a l’edicte. També ha sol·licitat formalment la col·legiació al Col·legi Oficial de Metges (COMA), un requisit que no era essencial per poder exercir de director assistencial però que sí que està valorat. En principi, el facultatiu no hauria de tenir cap entrebanc per poder obtenir la col·legiació sol·licitada. Marcel Prats és llicenciat en Medicina i Cirurgia General per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en medicina familiar i comunitària, té un màster en direcció de serveis sanitaris integrats realitzat a ESADE.

Durant més d’un quart de segle, pràcticament tres dècades, ha exercit a la sanitat pública, com a metge assistencial en atenció primària i com a gestor clínic. Fa classes tant a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) com a la Universitat Oberta (UOC). Autor d’un llibre que novel·la les vicissituds de la medicina de proximitat, és consultor en projects a l’Amèrica Llatina.

-

Relacionat

Un especialista en atenció primària es perfila com a futur director assistencial de l’hospital

Comentaris (1)

Trending