Tancada la carretera del Coll de la Botella per una esllavissada de rocs que amenacen la via

Les filtracions d’aigua a la penya l’haurien desfet i s’ha tallat la CG-4 a partir del quilòmetre 12 per evitar ensurts i fins que demà es retirin els blocs rocosos i es sanegi la muntanya

Comentaris

-
-
Val més prevenir que curar. Sota aquesta premissa, i de comú acord entre tècnics i responsables de diversos departaments governamentals, s’ha decidit tallar la carretera CG-4, la via del Coll de la Botella, a partir del quilòmetre 12 per tal d’evitar ensurts després que una esllavissada de rocs s’hagi desprès de a muntanya i hagi envaït molt parcialment la calçada però amenaci de caure més intensament enmig de la via.

Sobre les 7 de la tarda s’ha advertit el despreniment de blocs rocoses d’enormes dimensions. Suposadament, les filtracions d’aigua hagudes a la penya, amb les pluges i nevades que s’han tornat a intensificar els darrers dies, han forçat la caiguda. Malgrat que la invasió inicial ha estat molt parcial, com que l’inestabilitat de la penya és molt elevada, s’ha preferit tallar al trànsit la via a partir de l’esmentat quilòmetre 12. 

Tota la nit i bona part de la jornada de demà estarà la carretera tancada a la circulació. Es preveu que aquest dijous es puguin dur a terme els treballs de retirada dels blocs rocoses i de sanejament de la penya. Si els experts en el terreny hi donen el vistiplau, una vegada estiguin els esmentats treballs fets es tornarà a obrir al trànsit. Si les feines previstes es compliquessin, no es descarta que es pugui dilatar més l’obertura de la via, encara que ara per ara no es preveu.

Comentaris

Trending