Política

Berna Coma se suma a DA a Ordino, Marc Magallon ‘cau’ del ‘tren’ social-liberal d’Escaldes

La batalla fratricida ordinenca continua en tota regla, amb la confirmació que si no hi ha canvis de darrera hora totes les formacions estan rere la candidatura independent

T. S.

Qui va ser consellera de Benestar Social, Joventut i Cultura en el primer mandat d’Acció Comunal d’Ordino (ACO), Berna Coma, serà la primera suplent de la llista de Demòcrates per Andorra (DA) a la parròquia. Mentrestant, a Escaldes, el tàndem que semblava que farien Rosa Gili i Marc Magallon en la territorial social-liberal s’ha desfet. L’actual conseller comunal ha declinat finalment concórrer a les eleccions generals.

Els moviments que hi està havent són molts i variats en el primer dia en què, oficialment, es poden formalitzar les candidatures. El límit és dimarts que ve a les 12 del migdia. Moltes de les formacions nacionals preveuen tancar i validar les llistes durant el cap de setmana, encara que es preveu que en algunes circumscripcions el trencaclosques perduri fins minuts abans del terme màxim. 

A nivell nacional, hores d’ara encara és del tot possible que hi hagi fins a vuit llistes amb la incorporació sorpresa de la candidatura ‘provida’ encapçalada per Alfons Clavera. Podem i Andorra Sobirana estan treballant intensament per ser presents a la cita amb les urnes del 7 d’abril. La resta de formacions amb una implantació més notable no hi ha cap dubte que seran presents als comicis. Hi ha fronts oberts arreu. Però sobretot a les territorials.

Coma, que va ser consellera comunal del 2011 al 2015, seria la primera suplent de la llista encapçalada per Joan Martínez Benazet i Sandra Codina. Com passarà en altres candidatures i parròquies, la tercera integrant de la llista de DA a Ordino pren més protagonisme que altres tercers llocs atès que Martínez Benazet és ministrable. I en cas de triomf electoral demòcrata a la parroquial i de configuració governamental amb el pneumòleg eventualment dins el gabinet, el primer suplent automàticament hauria d’accedir a la cambra.

I si Berna Coma és una incorporació confirmada en una parròquia on hi continua havent una batalla fratricida i on la plataforma independent que ha aconseguit arremolinar tota la resta de forces al seu entorn renunciant a fer llistes per enfrontar-se amb DA intenta tancar la millor llista possible tot sortejant els embats demòcrates i els intents de ‘desconnectar’ algunes de les incorporacions que la candidatura ‘jove’ pretén fer, Marc Magallon seria baixa a Escaldes.

Durant molts dies semblava que el tiquet electoral social-liberal a Escaldes el formarien l’actual consellera general Rosa Gili i el conseller comunal. Gili es manté al capdavant del tàndem. Però haurà de canviar de company de viatge. De fet, socialdemòcrates i liberals escaldencs estan treballant per aconseguir un candidat que supleixi l’absència de Magallon que, finalment i per raons personals, ha declinat concórrer als comicis.