Punt i final a la legislatura que ha tancat algunes ferides i n’ha obert moltes més

Una sessió parlamentària dividida en dues maratonianes jornades que ha acabat aprovant el pressupost amb el suport demòcrata en solitari serveix a Martí per tancar la seva trajectòria política

Comentaris

-
-
Suposadament, el cap de Govern, Toni Martí, ha tancat aquest dissabte un quart de segle de trajectòria política de primer nivell. D’activitat parlamentària. Li queden encara algunes jornades de feina. Com la dissolució formal del Consell General o l’anunci dels resultats electorals del 7 d’abril. Però, en qualsevol cas, una sessió parlamentària dividida en dues maratonianes jornades que ha acabat aprovant el pressupost amb el suport demòcrata en solitari ha servit per posar el punt i final a la VII legislatura constitucional.

El síndic general, Vicenç Mateu, i el màxim responsable de l’executiu han aprofitat els minuts finals de la sessió, que s’ha fet llarguíssima per a molts dels parlamentaris, per acomiadar la legislatura. Per acomiadar-se, fins i tot. D’honor i orgull han parlat la majoria de dirigents polítics que han pres la paraula durant la jornada o que han aprofitat les xarxes socials per acomiadar-se. Sobretot, tots aquells que tenen clar que no repetiran el proper mandat legislatiu.

Martí ha assegurat que durant el seu exercici governamental ha intentat “treballar per tancar velles ferides” tot i que en un atac de sinceritat ha admès que de ben segur també ha contribuït a obrir-ne d’altres. De velles i de noves. I és que la majoria de grups polítics de l’oposició, ha quedat clar també en certa manera durant el debat del pressupost, lamenten la fractura social que la política demòcrata ha contribuït a generar. Segurament ajudat també per un context global i nacional gens fàcil.

El cap de Govern ha fet una crida a les noves generacions a continuar fent bé allò que ha estat positiu i a millorar allò que no ha funcionat. Aquells elements negatius, dolents, nocius. “Espero que ho facin millor que jo”, ha encertat a dir dirigint-se als candidats que es presenten als comicis de l’abril i que, per tant, aspiren a agafar-li el relleu governamental. Era el punt final de sis hores de jornada ‘non stop’ que s’afegia a la de divendres. Una marató insulsa, plena de decisions importants fetes a corre-cuita.

El pressupost ha estat, com es preveia, el darrer projecte de llei a aprovar-se. Només amb el suport dels 15 consellers demòcrates. L’oposició ha llançat dards enverinats per totes bandes a molts dels aspectes que contempla una previsió comptable per aquest 2019 que fixa els ingressos en uns 445 milions en xifres rodones i un dèficit, maquillat amb els beneficis de les parapúbliques, de vuit milions d’euros.

Comentaris (2)

Trending