El bomber implicat en un cas d’abús sexual admet en seu judicial que un policia el va alertar de la denúncia

L’encausat va explicar a la batlle i la fiscal que dirigien la investigació de l’afer que un uniformat el va trucar per alertar-lo d’una situació “peluda” denunciada per una “senyora problemàtica” i que s’hauria d’assessorar bé

-
-
El bomber implicat en un suposat cas d’abús sexual va reconèixer davant la batlle i la fiscal que un de policia el va avisar abans d’hora que havia estat denunciat i que caldria que s’assessorés bé. L’admissió feta per l’agent del cos d’extinció d’incendis va deixar astorada, especialment, la representant del ministeri públic. No obstant això, no consta que hores d’ara s’hagi adoptat cap mesura ni contra el bomber ni contra el policia, malgrat que l’afer de presumpta atac a la llibertat sexual estaria obert i encara en fase d’instrucció prop d’un any després de passar els fets i formular-se la denúncia corresponent per part de l’afectada.

Ha estat la víctima i denunciant qui avui mateix ha fet córrer per les xarxes socials un fragment de la declaració del bomber davant de la batlle encarregada del cas i la fiscal que va prendre part en l’interrogatori. De la declaració en qüestió es pot desprendre el menyspreu que sent cap a la denunciant i, fins i tot, cap a la mediadora social de l’Associació Dones d’Andorra (ADA), que va donar suport almenys inicialment a la víctima del suposat abús que s’atribueix a l’agent del cos d’extinció d’incendis.

La transcripció de la declaració literal de l’interrogatori no deixa lloc a dubte, per exemple, de la sorpresa que va causar en la fiscal present a l’acte en relació al que explicava l’encausat. “Estic al·lucinant”, hauria dit literalment en relació al que explicava el bomber, que quan va veure que havia relliscat explicant que un policia l’havia informat d’estranquis que havia estat denunciat intenta fer-se l’orni per acabar d’identificar l’agent.

“El dia dinou va i em denuncia”, explica el declarant referint-se al 19 de març de l’any passat, una setmana després dels suposats fets delictius. I afegeix: “I el dia, passat sant Josep, el senyor Manel, és un policia, que ens coneixem tots aquí, això és un país molt petit, em truca i em diu que vagi cap allà que té, que tenim una cosa important a… que tenim algo (sic) pelut al davant.” Encara que no queda del tot clar, sembla evident que l’agent avisa el bomber abans que se li comuniqui oficialment la denúncia i que se li prengui declaració en seu policial.



 

L’encausat continua explicant que el seu contacte policial li comunica que la denunciant “és una persona, pues que té un historial i que m’hauré de fer assessorar”. I insisteix que el policia li hauria dit que la denunciant “és una senyora problemàtica”. Quan la batlle i la fiscal s’interessen per saber de quin uniformat està parlant, el bomber assegura no saber el cognom. I admet només que “és un conegut”. La fiscal, sorpresa com a mínim, no va més enllà de recordar que el bomber no va arribar a declarar mai formalment en seu policial, amb la qual cosa no hauria d’haver sabut mai per cap policia aquella circumstància. O, almenys, no ho hauria d’haver admès en un acte tan formal com una declaració judicial.

Fonts properes a la denunciant han lamentat, mes enllà dels termes usats en la declaració per l’encausat, que l’expedient del cas deixi clar que la policia ni tan sols va incorporar totes les proves que la pròpia víctima va aportar, com converses de WhatsApp i contactes duts a terme per altres aplicacions telemàtiques. Alhora, mostren el seu elevat malestar amb el fet que, a parer d’aquesta part, s’hagi intentat ocultar la realitat i mirar de girar els fets per convertir-los en un atac cap a la denunciant.

Comentaris (6)

Trending