França no adopta un posicionament respecte a l'avortament

El govern gal diu que la responsabilitat de la interrupció voluntària de l'embaràs recau sobre les autoritats i ciutadans del Principat

Comentaris

Mathilde Panot, diputada de la France Insoumise
Mathilde Panot, diputada de la France Insoumise
La diputada del partit de la France Insoumise per al departament de la Vall del Marme, Mathilde Panot, va preguntar al govern francès sobre el tema de l'avortament a Andorra. Aquest dimarts s'ha publicat la resposta de França en què s'ha contestat a Panot que "la legislació andorrana sobre la interrupció voluntària de l'embaràs és principalment responsabilitat de les autoritats i els ciutadans del Principat, dels quals França supervisarà amb atenció les futures evolucions". D'aquesta manera, el govern gal no adopta cap posicionament sobre l'avortament. 

La qüestió de Panot va ser realitzada el dia 5 de desembre del 2018 i en aquesta va qualificar de "xantatge" el que fa el Vaticà quan "el Papa va trucar al cap del govern andorrà, Toni Martí, per amenaçar-lo obertament: en cas d'avortament, s'ordenarà l'abdicació del Copríncep episcopal, el bisbe de la Seu d'Urgell". La diputada francesa també diu que si en el cas que es mantingui "el xantatge del Papa" si Macron "planteja acompanyar el poble andorrà en el camí cap a la república i la total reconquesta de la seva sobirania, fent-lo sortir definitivament del feudalisme i de la tutela estrangera".

Mathilde Panot es mostra totalment crítica amb el Vaticà. En la seva pregunta també exposa que a Andorra la interrupció voluntària de l'embaràs és una pràctica "fermament prohibida" i que des del segle XIII, el president de la República Francesa és copríncep d'aquest estat en companyia del bisbe de la Seu d'Urgell. I afegia que Andorra és un règim "amb sobirania limitada, paradís fiscal" i on "els drets democràtics dels andorrans són parcialment confiscats pels dos estats" en referència a la República francesa i al "règim teocràtic del Vaticà".

El Govern francès en la resposta a la pregunta de Panot explica també que "França situa la igualtat entre dones i homes en el centre de la seva acció diplomàtica, està profundament compromesa amb els drets de les dones a tenir els seus cossos i amb l'accés universal als drets sexuals i reproductius de les dones". Malgrat que en cap cas aposta per aportar un posicionament clar respecte al tema.

Etiquetes

Comentaris

Trending