El PS furga en el ‘cas Spai’ arran de la pana informàtica de Govern

La formació socialdemòcrata demana explicacions a l’executiu sobre l’avaria que durant tres dies ha deixat aturada una bona part de l’administració central

Comentaris

-
-

La incidència informàtica que durant tres dies han deixat en fora de joc un bon nombre de departaments de l’administració general permetrà tornar a posar a debat el contracte signat fa poc menys d’un any entre el Govern i l’empresa Spai. Entre d’altres qüestions, el Partit Socialdemòcrata (PS), que vol saber exactament què és el que ha passat amb l’avaria que l’executiu ha donat per resolta durant el dia d’avui, demanarà si arran de la pana ha hagut d’intervenir l’empresa propietat del germà del cap de Govern.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López pretén que Govern aclareixi què ha succeït els darrers dies amb el sistema informàtic i per això, ha formulat una pregunta sobre la qüestió que l’executiu haurà de respondre de forma oral en la sessió de control prevista per a dimecres vinent. En l’escrit tramitat aquest dijous a Sindicatura el conseller general socialdemòcrata recorda que “el sistema informàtic de Govern ha estat avariat durant almenys tres dies” i que “tot i que les incidències (...) van començar dilluns al matí (...) no va informar de les mateixes fins a la matinada del dimarts”. A més, remarca que “els tràmits administratius, les gestions duaneres o (...) d’immigració, entre molts d’altres, no s’han pogut efectuar al llarg d’aquests dies”

Per això, el parlamentari del PS demana “quins han estat els motius de l’avaria” i “si aquesta (...) ha implicat l'activació del contracte de manteniment de l'empresa Spai a la qual es va adjudicar els treballs de manteniment de hardware i software de tot el maquinari gestionat pel DSI (departament de sistemes d’informació)”. També vol saber “si hi ha hagut tràmits que no s’han pogut realitzar normalment” i “quines han estat les conseqüències i efectes més rellevants per als ciutadans  de no haver pogut realitzar-los”. 



El ROAT també s’ha vist afectat

El registre informàtic que permet a tots els establiments hotelers recollir les dades dels seus clients per a diversos usos, com el turístic o el de seguretat, també s’ha vist afectat per la incidència informàtica que ha afectat l’administració. Des de diumenge que els hotels del país han tingut molts problemes per poder comunicar les dades dels usuaris. Per tant, des de les darreres hores de diumenge i especialment des de dilluns, la policia no ha pogut disposar de cap informació relativa als estadants dels hotels del país. Almenys no en temps real. De fet, segons diverses fonts, aquest mateix dijous encara hi està havent problemes per refer les connexions.



 

Comentaris (2)

Trending