Successos

Detingut el cap del servei de circulació de Canillo acusat de quedar-se diners de multes

La policia ha procedit les darreres hores a arrestar l’agent com a colofó d’una ràpida investigació iniciada arran de la denúncia presentada pel propi comú

Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo.. ARXIU
Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo. | ARXIU

Toni Solanelles

La policia ha procedit a detenir les darreres hores el cap del servei de circulació de Canillo acusat d’apropiar-se de diners procedents de sancions que el departament imposava i no anaven mai a parar al compte que tocava, és a dir, el del comú. Va ser la pròpia corporació qui va denunciar els fets fa qüestió de pocs dies amb elements suposadament prou consistents com per ‘marcar’ molt clarament la direcció de la investigació.

Els investigadors del cos d’ordre han fet una ràpida indagació a partir dels elements aportats pel comú i altres consideracions i s’ha procedit a la detenció de l’home, que presumptament hauria ‘distret’ diners que el servei cobrava de la imposició de multes i sancions però que mai no arribaven a la caixa comunal. Justament, el fet que la recaptació derivada de multes fos tan anormalment baixa hauria fet sospitar els responsables financers comunals. Per ara, no ha transcendit la quantitat que s’hauria defraudat.

Segons les diverses fonts consultades, la detenció es va dur a terme divendres a primera hora de la tarda a Canillo mateix -les fonts no han pogut precisar on es va practicar l'arrest i si en el moment del mateix, l'agent estava en plena activitat laboral. Sí sembla clar que el detingut ha estat en dependències policials fins aquest matí, quan ha passat a disposició judicial. Després de la resolució escaient del batlle de guàrdia, l'home hauria estat deixat en llibertat.

La detecció de les presumptes anomalies que van conduir divendres a l'arrest l'hauria dut a terme el departament d'intervenció del comú de Canillo. Des dels fets que van afectar el responsable-interventor de la corporació comunal de Sant Julià, els encarregats de fiscalitzar els comptes i la gestió tributària de les corporacions parroquials filen molt més prim. I alerten de qualsevol petit incident. En el marc d'aquest rigorós control s'haurien advertit les irregularitats relatives al servei de circulació canillenc i hauria estat la intervenció comunal qui hauria impulsat la denúncia a mitjan setmana passada.

Comentaris

Sergi
2.

Deu ser una persona invisible, qui es? no te noms? o es que s'ha de protegir als que nomès que fan mal i no respecten les normes?????? Es increible donar una notícia sense noms i cognoms

  • 12
  • 0
La Perdiu
1.
Cada dia mes escàndols amb com a protagonistes agents de corporacions comunals o estatals. Com que els diners recaptats dels nostres tributs hi arriben a dojo... Resulta fàcil posar-hi la mà. Comuns, Saas, Cass, i altres serveis públics, tot s'hi val. Els càstigs no estan a l'alçada dels fraus. Quan un ciutadà malmet a un policia, oi que la pena es exemplar? Doncs quan un funcionari desvia calés públics per compte propi, hauria de ser el mateix. Aquesta gent que ha cobrat estant de baixa el doble del merescut tot i callant, hauria d'omplir les cel·les de la garjola!
  • 47
  • 3

Comenta aquest article