Salut

Infermers de l’àrea quirúrgica de l’hospital defensen la tasca del traumatòleg expedientat

Una trentena de professionals de la infermeria emeten un comunicat per defensar l’actuació de Torrero i reclamar “una justa resolució” de la causa que té oberta

Altaveu

Membres del col·lectiu d’infermeria de l’àrea quirúrgica de l’hospital han sortit a defensar, a través d’un breu comunicat, tant la professionalitat com l’actuació general de l’especialista en traumatologia José Ignacio Torrero. Aquests professionals de la infermeria esperen que l’expedient disciplinari que té obert per part de la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) “acabi tenint una justa resolució”.

Torrero, que amicalment és conegut “per tots nosaltres com Nacho”, segons deixa clara la nota enviada pels infermers, va presentar dilluns a la direcció del SAAS una carta per la qual renunciava a la seva posició dins de la institució a partir de l’1 de gener. El traumatòleg, que ara s’ha sabut que juntament amb un company va ser condemnat el juliol en el marc d’un judici de conformitat per l’Audiència nacional espanyola per un delicte de lesions per imprudència en el cas d’un nen a qui se li va haver d’imputar una cama després d’un accident d’esquí a Pal, té en curs un expedient disciplinari per una altra negligència que incorpora, a més, una greu falsificació documental.

Els professionals d’infermeria del bloc quirúrgic de Meritxell mostren el seu “suport” a Torrero i esperen que l’expedient obert, que podria fins i tot acabar tenint conseqüències penals, acabi justament per al metge, malgrat que hagi decidit plegar. Torrero ha anunciat al SAAS que deixa la institució, però no està clar, o almenys no ha transcendit, sí també deixarà la consulta privada que va aconseguir obrir després d’una pugna legal molt important.

Els professionals d’infermeria, que asseguren ser més de trenta i que estan al corrent de la situació que viu el traumatòleg, recorden que “aquest company està amb nosaltres des de fa 16 anys, durant els quals sempre ha demostrat ser un gran professional, i company”. I hi afegeixen que “creiem que es mereix un tracte respectuós i just  per part de companys, institucions i premsa”.

Comentaris

Maria
6.

Para hablar de la actuación de un profesional hay que hacerlo con conocimiento de causa y sabiendo si, realmente, los hechos que relatan la prensa son ciertos. Lo contrario puede hacer un daño irreparable a una persona que siempre ha actuado de manera intachable. Y que, por supuesto, le legitima para ejercer en el futuro las acciones que legalmente le asistan.

  • 1
  • 1
Andorrana
5.

Jo no voldria per res del món trovarme en la situació dels pares del nen amputar.
I tampoc a la situació de la persona que ha d'intervenir d'una cama li operar l'altra. Una vegada se'n adone del error intentar fer-li signar el convenciment.
Segons article de la premsa.
No és pot donar suport a la negligencia.

  • 6
  • 1
Rosa
4.

El Dr. Torrero m’ha intervingut dos cops. Li estic molt agraïda ,per mi es un molt bon metge ,molt humà , molt atent .
Li desitjo el millor , tots ens podem equivocar.

  • 1
  • 5
cigar
3.

Que volen dir amb això de que esperen que l’expedient acabi justament per al metge?
Saben més que el jutge i ja tenen la sentència?
Potser alguns es troben massa implicats amb aquest metge o en algun dels seus assumptes?

  • 4
  • 4
marcos
2.

Todos nos podemos equivocar, eso esta claro, aunque no me gustaría ser el padre de esa criatura.
Falsificar una firma???? me parece una algo muy fuerte

  • 8
  • 1

Comenta aquest article