Toni Martí continua sense donar cap pista sobre la convocatòria electoral

La subsíndica assegura que al Consell General tothom treballa “com si la legislatura no estigués esgotada, perquè no ho està” i és possible que duri fins al març

Comentaris

-
-
El cap de Govern, Toni Martí, continua sense donar cap pista, almenys que transcendeixi públicament, sobre per a quan pensa convocar les eleccions. La subsíndica general, Mònica Bonell, ha assegurat que no hi ha constància de què hi hagi d’haver una dissolució parlamentària imminent i, per tant, al Consell General es treballa “com si la legislatura no estigués esgotada, perquè no ho està”. Més encara, es dóna per fet que els comicis no se celebraran abans del març vinent. Però tot plegat penja d’un fil.

Aquest dilluns la comissió d’Interior ha reiniciat els treballs legislatius en l’inici d’un nou període de sessions. Sobre la taula, en aquesta ocasió, el projecte de llei del codi de procediment civil. És un dels trenta textos, en xifres rodones, que s’està tramitant a la cambra parlamentària, amenaçada d’un embús encomiable. Bonell ha assegurat, després de la primera reunió de la junta de presidents postvacacional, que tothom continua treballant. Martí ha assistit a la trobada i no hauria donat cap pista sobre quan podrien ser les eleccions.

Per tant, Demòcratres per Andorra (DA) continua impulsant el treball parlamentari i fent córrer la resta de consellers per treballar les lleis com si de xurros es tractés. La subsíndica ha recordat, per exemple, que les lleis laborals o la de la Funció Pública són “importants” per DA i s’haurien de mirar d’aprovar en el que queda de legislatura. I si pot ser abans del desembre, millor. No obstant això, ni està clar per la feina que queda per fer ni pel que acabi durant la legislatura.

Mònica Bonell ha estat preguntada i repreguntada sobre quantes lleis es poden arribar a aprovar amb el que resta de mandat legislatiu o, per contra, quantes poden quedar al calaix. Evidentment, no hi ha res clar. I també cal estar pendents de l’aprovació per part del Govern del pressupost per al 2019. Fins i tot recuperant unes paraules pronunciades pel síndic general, Vicenç Mateu, a Prada de Conflent en relació al fet que seria complicat fer eleccions el mes de desembre amb totes les lleis que hi ha a la cua, la subsíndica ha recordat que impossible no hi ha res.

Tot depèn de “la voluntat política”, ha recordat Bonell. De si la intenció és aprovar lleis o si preval el calendari electoral i es fa passar per davant el fet de convocar comicis. I això és “una potestat que li pertoca” al cap de Govern. I avui Toni Martí no ha badat boca. El màxim responsable governamental es guarda tots els cartutxos per al debat d’orientació política, que ja està clar que se celebrarà i que serà, com era previst, el 17 i el 18 d’aquest mes.

Comentaris (1)

Trending