Els colliters comencen tímidament la recol·lecta del tabac

En general s’espera una bona collita tot i que la calamarsa ha fet acte de presència puntual en alguns indrets però encara és aviat per poder parlar de la qualitat que s’aconseguirà

Comentaris

-
-

Colliters de tabac de diversos punt del Principat, especialment del sud del país, que per climatologia sol madurar abans, ja han iniciat la recol·lecta de les plantes. Volen evitar que qualsevol pedregada que pugui caure els propers dies -les properes previsions no permeten descartar alguna tamborinada estival- faci malbé unes plantacions que en alguns casos ja han arribat a un punt de maduresa més que òptim.

La qualitat del tabac, però, és molt difícil de determinar ara per ara. De fet, encara no són molts els colliters que han iniciat la feina de plegar les mates. A Sant Julià és on més plantacions estan ja fent feina. Però també es pot veure per exemple a la Cortinada que s’està fent ja la recol·lecció. Fins ben bé per Meritxell la majoria de camps amb tabac plantat viuran aquesta mena de ritual de final d’estiu.

Una fulla de tabac afectada per la pedra just a tocar el camí ral que porta a la Massana des d'Escaldes. | ALTAVEU

 

Alguns camps, especialment també a Sant Julià, han quedat directament per fresar degut a algunes de les calamarsades puntuals però intenses que han caigut en dies aïllats les darreres setmanes. La pedra ha fet acte de presència en diferents punts del Principat. Però moltes de les plantacions afectades es podran acabar salvant sempre i quan la meteorologia no torni a fer de les seves en jornades properes. En general s’espera una bona collita.

Comentaris

Trending