La muntanya continua avisant: ara ‘purga de neu’ a la Portella d’Arcalís

L’allau, a prop de la pista negra del camp de neu ordinenc, no va enxampar ningú i ni tan sols va obligar a fer cap actuació especial; l’estació funciona amb normalitat

Comentaris

-
-
La muntanya continua avisant. L’acumulació de neu, molta neu encara als cims d’Andorra, i l’increment de les temperatures que s’està donant aquests dies estan resultant una combinació perfecta perquè hi hagi despreniments. Un dels últims dels quals es té constància gràfica és la que hi va haver aquest dimecres a la zona de la Portella d’Arcalís. Encara que fora pistes, els efectes de l’allau van quedar molt a prop de la pista negra i de la zona coneguda com ‘El Buff’. 
Els despreniments naturals vistos les altes acumulacions de neu i l’increment de les temperatures dels darrers dies estan sent habituals i, per tant, cal extremar la prudència

Els experts en seguretat -bombers, banders, Protecció civil- i els responsables de les estacions continuen demanant màxima prudència a totes aquelles persones que acudeixen a la muntanya. Les purgues de neu natural estan sent cada cop més reiterades aquests darrers dies i, també, com és clar, del tot imprevisibles. En el cas de l’allau de la Portella d’Arcalís, d’un volum relativament petit però suficient com per causar una desgràcia si hagués enxampat algú, no es va haver de lamentar ni tan sols cap mena d’ensurt. De fet, la presència de ‘free-riders’ els darrers dies ja és molt testimonial.

Quan va baixar la llengua de neu no es va haver de tancar res i avui el camp de neu amb la pista negra de la Portella d’Arcalís inclosa ha obert sense cap mena d’incidència. La zona on hi va haver el despreniment és sovint transitat per esquiadors tot i que no està senyalitzada com a pista. Fa uns dies, just una setmana, una allau d’unes dimensions molt més considerables, va colgar el refugi del Pla de l’Estany, en aquest cas a la parròquia de la Massana.

Etiquetes

Comentaris

Trending