El ‘no concurs’ del transport sanitari revoluciona el sector de les ambulàncies

El ministeri de Salut confirma que es renova per un any més la concessió a ADP davant la possibilitat de poder avaluar adequadament les necessitats

ADP continuarà prestant el servei un any més.
ADP continuarà prestant el servei un any més. Toni Solanelles

El coronavirus s’ha carregat el concurs que s’havia de convocar aquest estiu per adjudicar una nova concessió relativa al transport sanitari i, de retruc, ha revolucionat, en certa manera, el sector de les ambulàncies. El ministeri de Salut ha confirmat a l’Altaveu que es renovarà per un any més el contracte establert al seu dia amb Ambulàncies del Pirineu (ADP), que malgrat les crítiques i els problemes que tot sovint arrossega, va tirant endavant.

L’objectiu del ministeri que encapçala Joan Martínez Benazet era convocar un concurs que servís per reorganitzar un transport que no sempre funciona, o ha funcionat, ni a satisfacció de l’administració ni de l’administrat. S’havia de fer un treball de camp, una taula amb participació de diversos actors per tal de definir el model de transport necessari. A partir d’aquí, s’havia de redactar el plec de bases que sustentés el concurs.

-

Relacionat

Tècnics de transport sanitari reclamen que el SAAS assumeixi tot el servei

La pandèmia, però, va engegar a rodar tots els plans del ministeri i d’altres departaments implicats. I Salut ha decidit que sense tenir clares les coses no volia posar sobre la taula una concessió en joc de pressa i malament. Per tant, i després d’analitzar-ho jurídicament, s’ha arribat a la conclusió que hi ha marge legal per renovar tàcitament un any més el contracte de concessió establert al seu dia amb ADP.

-

Relacionat

Una nova empresa d’ambulàncies surt al mercat amb el concurs del transport sanitari en l’horitzó

La situació ha posat molt nerviosos a d’altres companyies del sector. De fet, n’hi ha diverses i encara ara se n’estarien constituint algunes de nova. Com a mínim una. A banda d’això, ara fa poc més d’un any que van posar-se en marxa dues empreses més. Totes dues, d’una manera o altra, tenien el concurs del transport sanitari públic en l’horitzó. Però a diferència de Servei d’Assistència Sanitària (SAS), Ambulàncies Carlemany tenia darrere inversors estrangers.

-

Relacionat

Neix una nova empresa d’ambulàncies que no descarta entrar en el transport sanitari públic

I la inversió estrangera no entén de dinàmiques locals. Busca resultats. Que ara hagin d’esperar un any més a poder optar al concurs, si concurs hi acaba havent, està generant algunes tensions, segons que han explicat diverses fonts. El Govern, però, el ministeri de Salut en concret, prefereix ara mateix que hi hagi alguns que s’enfadin que no pas posar tiretes a una ferida i que aquesta continuï sagnant.

Comentaris

Trending