Eric Fernández Impulsor d'un micromecenatge per adaptar-se un cotxe

"El meu somni és conduir"

L'Eric Fernández Martínez té 27 anys. Va estudiar a l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. Va néixer amb una malaltia degenerativa, coneguda com distròfia muscular de Duchenne. Ha llançat la campanya de micromecenatge 'Adaptar un vehicle per poder conduir' amb la que pretèn financiar el cotxe adaptat que li permetrà posar-se al volant i que té un cost de 30.000 euros.

-
-

Comentaris

L'Eric respira vitalitat i optimisme. Parlar amb ell és un cop de puny a la rutina. Desprèn una alegria de viure increïble.

Com va sorgir la idea d'aquesta campanya de micromecenatge a gofundme?

Vaig descobrir que hi havia un sistema alemany perquè pogués conduir un cotxe.  A Espanya hi ha dos o tres casos de nois amb discapacitat que ho han fet.

Quin és el preu?

Entre 30.000 i 50.000 euros en funció de l'adaptador que et calgui.

En què consisteix aquest sistema?

Es diu tecnologia Space Drive II i permet controlar el vehicle amb tan sols un 'joystick', com una cadira de rodes elèctrica. El puc instal·lar en un cotxe de segona mà.

Perquè aquest afany de conduir?

Des de petit, el meu somni és conduir i ho vull fer abans que la meva malaltia m'ho impedeixi. Vull sentir aquesta sensació de llibertat però amb la meva discapacitat només ho puc fer amb l'ajut de la tecnologia.

La distròfia muscular de Duchenne és una malaltia neuromuscular hereditària que afecta un de cada 3.500 infants arreu del món, exclusivament nens.

Si, és un desordre progressiu del múscul que causa la pèrdua de la seva funció. Potser en un termini de cinc anys no em puc moure.

Les seves aficions a banda del motor, són seguir els avenços en la medicina, la cura dels animals i del medi ambient. El seu ídol és l'Albert Llovera.

És veritat.  Em fixo molt en ell. És un exemple a seguir. No deixis mai de somiar.

Com va la campanya de micromecenatge?

Vaig començar fa un mes i vaig rebent donatius de moltes persones.

https://www.gofundme.com/f/4j758q-nunca-te-rindas

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending