Dubtes en els allotjaments turístics per si poden posar ja tota la plantilla en ERTO el dilluns

Les empreses consultades demanen a Govern que confirmi si l’ampliació tal com es preveu, es farà al 100% dels treballadors recordant que a partir del dia 1 ja els han de dir si han d’anar al lloc de fena

Apartaments turístics a Bordes d'Envalira.
Apartaments turístics a Bordes d'Envalira. ARXIU

El sector dels allotjaments turístics alerta a Govern que necessita saber ja si, tal com s’espera, el percentatge de treballadors que podran posar en ERTO a partir de l’1 de febrer serà del 100% o hauran de mantenir almenys una mínima plantilla. I és que, recorden els empresaris consultats, tot i que la llei no estigui en vigor, sí que serà retroactiva des de dilluns. I, per tant, es ara quan han de saber si poden enviar a casa ja els empleats que encara no estaven afectat ni per una reducció de jornada ni per una suspensió de contracte o bé han de presentar-se al lloc de feina.

Bona part del sector tenia coll avall que els ERTO per als allotjaments turístics es podrien ampliar a la totalitat de les plantilles, mentre les mesures restrictives a les zones de l’entorn continuen fent gairebé impossible l’arribada de turistes. Almenys, segons les fonts consultades, així s’havia transmès en les darreres reunions. El dubte sorgeix arran del fet que el secretari d’Estat, Èric Bartolomé, preguntat directament per la qüestió, ha avançat que aquesta opció “es contempla de forma seriosa” però no l’ha confirmat.

Bartolomé i Vilella, abans de la roda de premsa.

Relacionat

Govern contempla “de forma seriosa” que els hotels puguin posar el 100% del personal en ERTO

I això genera incògnites en les empreses. La llei ja preveu que, vist que trigarà encara uns dies a entrar en vigor pel fet de necessitar la signatura dels Coprínceps (es calcula que es podrà publicar al BOPA entre el 15 i el 20 de febrer), hi haurà una retroactivitat a partir del pròxim dilluns. Per tant, un cop en vigor, podran ampliar els ERTO i aquests s’aplicaran des de la setmana vinent. El dubte arriba en saber si, finalment, realment s’ampliaran a la totalitat de la plantilla.

Això es tenia més o menys clar fins a aquest migdia. Les paraules de Bartolomé han preocupat algunes empreses. Consultades per Altaveu, són diverses les que es mostren agraïdes pel canvi legal, però demanen que es concreti i es confirmi com més aviat millor -i a ser possible abans de dilluns- que l’ampliació dels ERTO serà al 100%. D’aquesta forma, ja podran donar instruccions als treballadors que encara mantenen en actiu perquè no hagin d’anar al lloc de feina el dilluns.

Comentaris (1)

Trending