Web Banner 1any de pandemiaWeb

Fer front a la universitat i a la pandèmia

Quatre andorrans que estudien a Espanya relaten com s’han hagut d’adaptar a la ‘nova normalitat’ per continuar amb els seus estudis durant el curs 2020-2021

Una imatge de com s'organitza l'Alex Martín per estudiar
Una imatge de com s'organitza l'Alex Martín per estudiar

Al Principat hi ha molts joves que marxen fora del país per obtenir una diplomatura universitària. El maig de 2019 van explicar com es van quedar ‘atrapats’ a Andorra, amb la majoria de les seves pertinences al país veí, en immobles llogats que continuaven pagant. Les classes van ser en línia i els treballs finals es van entregar amb una manca evident de bibliografia. El retorn a les classes al setembre, tot i les mesures sanitàries, van aportar certa normalitat a l’hora d’estudiar...però de seguida es va trencar. 

És el cas, per exemple, de l’Arnau Calvet. Estudiant a Barcelona, va residir allà fins a l’octubre. Quan els contagis per coronavirus es van incrementar, la universitat va optar per l’aprenentatge en línia de seguida i es va trobar en la mateixa situació que feia uns mesos: pagava un pis a Barcelona, però passava la majoria del temps al Principat. Ara, a punt de finalitzar el que segurament serà el curs més estrany de la seva vida, ha aconseguit una feina a un hospital de la ciutat espanyola. 

IMG 20200529 WA0006

Relacionat

Jo a Andorra i els apunts a Espanya

El Rodrigo Basualto estudia INEF a la Universitat de Vic i el fet que moltes assignatures requereixin activitat física ha estat un mal de cap per desenvolupar el pla d’estudis. De fet, es va modificar per poder impartir tota la teoria del curs al principi i poder fer-ho tot de manera telemàtica, ja que al juny van haver d’adaptar les avaluacions per la situació excepcional. “Estar tot el dia davant l’ordinador és molt estressant. Encara sort que aquest segon semestre practiquem esport tres dies a la setmana en grups reduïts”, ha destacat l’estudiant. A més, ha volgut subratllar que sense la beca del ministeri d’Educació no podria fer front a la situació.

Amb les classes en línia, els professors se centren més a evitar que els alumnes copiïn que en donar-nos facilitats per aprendre. Tot és més difícil d’assimilar. L’únic punt positiu és la possibilitat d’estar més temps amb la família”, argumenta l’Alex Martín, estudiant d’ADE a Lleida. En la mateixa línia s’ha pronunciat la Jennifer da Rosa, advocada a punt d’acabar el seu màster a Madrid: “El nivell de concentració baixa molt. De vegades, pateixes estrès perquè ets conscient que no estàs aprenent de la mateixa manera que abans, les tutories són més difícils de concretar i els exàmens són igual d’exigents”. Només queden uns mesos per acabar el curs...la vacuna farà la resta.   

Comentaris

Trending