El cònsol cubà treu pit amb amb una foto amb el director general del SAAS

El consolat a Barcelona difon a través de les xarxes imatges imatges d’una trobada que hi va haver divendres a la tarda a l’hospital a mode de comiat

Alain González, Josep Maria Piqué i Luis Enrique Pérez Ulloa.
Alain González, Josep Maria Piqué i Luis Enrique Pérez Ulloa. @Consulcuba_BCN

El cònsol cubà a Barcelona, Alain González, mira de passar pàgina a la polèmica generada per la deserció de dos dels integrants de la brigada sanitària enviada a Andorra. Com si res no hagués passat de portes en fora -de portes endins, i a la seva manera, continua la cacera de bruixes contra tot allò que no li escau- mira de treure pit. Amb una foto al costat del director general del SAAS, Josep Maria Piqué, per exemple.

El consolat cubà a la Ciutat comtal ha difos aquesta tarda a través de les xarxes socials tres imatges preses aquest divendres a la tarda a l’hospital, on es va fer una mena d’acte de germanor i comiat entre els membres de la delegació cubana i alguns dels professionals del SAAS que més contacte hi han tingut i més de la línia ‘oficialista’ són. “Les autoritats sanitàries agraeixen la tasca solidària dels metges cubans”, remarca el Twitter del consolat.

A banda de la imatge en què es veu Alain González -a qui l'entorn de la delegació cubana fa responsable del mal ambient que s'hauria viscut en alguns moments en el grup- al costat de Josep Maria Piqué i el màxim responsable mèdic de la delegació, l’hematòleg Luis Enrique Pérez Ulloa, en la resta de les fotografies el càrrec màxim que hi apareix és la fins fa poc infermera al Pas de la Casa i ara directora assistencial adjunta i directora d’infermeria en funcions, Laura Bernada; i en la coordinadora d’infermeria Núria Muñoz.

Les autoritats cubanes, és clar, han de minimitzar la repercussió de la fugida de l’anestesista i capità de les Forces Armades Revolucionàries (FAR) Dariel Romero. Fonts mèdiques han confirmat que el metge cubà tenia contactes a Espanya, tant familiars com professionals. I que no es descarta que quan va decidir desertar ja ho hagués fet amb alguna sortida professional mig pactada. Fonts mèdiques han explicat que en el sector privat, un professional com Romero pot trobar acomodament laboral amb relativa facilitat. I com que es cobra en funció del volum d’activitat que faci, fàcilment podria cobrar deu o vint vegades més del que l’Estat cubà li estaria abonant ara.

A l’hospital, l’estratègia de màrqueting feta a Cuba a partir de les brigades sanitàries sovint s’ha posat molt malament entre els professionals del SAAS. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que va caure com una galleda d’aigua freda quan una de les sanitàries cubanes suposadament hauria explicat que gràcies a la seva astúcia s’havia aconseguit punxar amb condicions molts malalts de Covid al Principat. En aquest sentit, els professionals andorrans han recordat que en moltíssims casos els sanitaris han après al Principat què és col·locar una via perquè ni tan sols tenien pràctica per a això.

Comentaris (6)

Trending