Concòrdia s’interessa per les mesures de seguretat a les torres d’Escaldes

La consellera general Maria Àngels Aché ha presentat una pregunta amb resposta escrita després de l’incendi de divendres passat amb la finalitat de conèixer la reglamentació i els plans de prevenció i actuació per a edificis de grans alçades en cas d’emergència

La fumera que va desprendre l'incendi.
La fumera que va desprendre l'incendi.

La consellera general del Grup parlamentari de Concòrdia, Maria Àngels Aché, ha entrat una bateria de preguntes amb resposta escrita dirigides al Govern amb relació als protocols de seguretat existents per fer front a qualsevol tipus de situació d’emergència que es pugui originar en edificis de gran alçària. Aquesta demanda ve motivada per l’incendi que es va declarar divendres passat a la dotzena planta d’una de les torres de l’avinguda de les Nacions Unides d’Escaldes-Engordany, que va afectar a sis persones per inhalació de fums.

En aquest sentit, Aché demana per la normativa que segueixen els materials que s’utilitzen en la construcció, en concret en les seves característiques i resistència a espurnes, flames o foc. Tanmateix, la parlamentària demana pels protocols d’autoprotecció dels que disposen els professionals que treballen en aquest tipus d’obres.

La intensa fumera negra que va desprendre la crema de les plaques.

Relacionat

Un descuit va ser l’origen del foc a la torre d’Escaldes que només va cremar unes plaques aïllants

Així mateix, la consellera general demana sobre l’existència de plans de prevenció i actuació per a edificis de grans alçades -vist que es tracta de construccions amb dimensions, fins fa poc, inèdites al país- i per les disposicions reglamentàries existents pel que fa a la prevenció i seguretat per a edificis d’aquestes característiques. Per finalitzar, Aché demana les causes que han provocat l’incendi.

Comentaris (5)

Trending