Un descuit va ser l’origen del foc a la torre d’Escaldes que només va cremar unes plaques aïllants

Ni els bombers, ni la policia, ni els inspectors d’indústria van advertir cap anomalia de naturalesa criminal -segurament es va tractar d’una badada amb una punta de cigarret- i per tant ni tan sols es va obrir cap mena d’investigació

La intensa fumera negra que va desprendre la crema de les plaques.
La intensa fumera negra que va desprendre la crema de les plaques.

Un descuit o badada -segurament amb una punta de cigarret- d’un dels obrers i que haurà de dirimir-se, si escau, en l’àmbit laboral intern de la constructora i la promotora de les torres Zenit del Clot d’Emprivat d’Escaldes hauria estat l’origen del foc que va agafar en unes plaques aïllants d’un material tipus porexpan que hi ha a cadascun dels pisos de l’edifici encara en construcció. Com que ni els bombers, ni la policia, ni els inspectors d’indústria van advertir cap anomalia de naturalesa criminal, ni tan sols es va obrir cap mena d’investigació.

Segons que han assenyalat fonts coneixedores dels fets, l’incendi va ser molt espectacular pel tipus de material, molt inflamable, que es va cremar. Però una vegada passada la flama i després la intensa fumera negra, la situació va revertir gairebé per ella mateixa. Segons les fonts consultades, es van haver de deixar consumir les plaques que hi havia al pis en qüestió, el dotzè, i aquest és tot el dany que sortosament es va causar en aquesta ocasió.

El fum, ben negre, provocat per l'incendi.

Relacionat

Extingit l'incendi en una de les torres d'Escaldes en construcció amb un ferit lleu

En aquest sentit, els consultats han deixat clar que el fet que l’immoble encara estigués en construcció va fer que no hi hagués cap element que permetés donar vida al foc i fer-lo més perillós del que va ser que, segons les fonts, es va tractar d’un element “més aparatós que altra cosa”. Els danys van quedar limitats, han remarcat les fonts, a les plaques que es van cremar. “Quan es va haver consumit el material ja va estar”, han indicat els consultats.

Els bombers, segons les fonts consultades, van poder disposar de la instal·lació antiincendi del propi edifici, que tot i trobar-se en construcció ja tenia l’equipament operatiu. Això va facilitar la feina de control i extinció per part dels agents del cos de bombers i va evitar que els funcionaris haguessin de muntar la seva pròpia instal·lació. En principi, segons els consultats, en el moment d’iniciar-se l’incendi no hi havia cap treball de soldadura en marxa.

Comentaris (8)

Trending