‘Projecte 281’ es constitueix com a empresa i reclama a l’administració que impulsi el cànnabis

El col·lectiu promotor de la ‘idea’ de transformar el sector primari a partir d’una ‘evolució’ del tabac considera que el Govern està dilatant en excés la decisió d’autoritzar la ‘nova indústria’

'Projecte 281' ha acabat esdevenint una empresa.
'Projecte 281' ha acabat esdevenint una empresa. ARXIU

Un dels principals col·lectius del país promotors del cultiu del cànnabis com a eina per diversificar l’economia i, d’entrada, com a element per transformar el sector primari davant el retrocés que experimentarà el tabac en els propers anys, el ‘Projecte 281’, s’ha acabat constituint en societat empresarial a partir de l’aliança de dos socis i des d’aquesta nova posició apressa el Govern i l’administració en el seu conjunt a no dilatar més temps i decidir si cal dotar el país dels mecanismes escaients per poder implantar la ‘nova indústria’ o no es considera una aposta necessària.

Una comissió interministerial està treballant en la qüestió, però els impulsors del ‘Projecte 281’, que ja al seu dia van activar la Confederació Empresarial (CEA) perquè inclogués el cultiu del cànnabis entre les ‘indústries’ de futur per diversificar l’economia andorrana, considera que s’està dilatant massa innecessàriament tot plegat davant el rendiment que podria donar, creuen, el cànnabis i els seus derivats sempre estrictament i únicament des del vessant mèdic, sanador, pal·liatiu.

Una plantació de cànnabis.

Relacionat

Impulsors del cultiu de cànnabis pensen en una llei mèdica en una segona fase

Fonts properes a l’ara societat empresarial no acaben de veure com és que s’aposta per altres projectes i, en canvi, es va endarrerint tant la presa de decisions en relació al cànnabis, que creuen que és de les poques alternatives, sinó l’única, per aportar una transformació real a l’economia del Principat. Els impulsors del projecte continuen mantenint contactes i converses per mirar d’empènyer però, tot i això, no aconsegueixen avançar. Tampoc no creuen que s’hagi descartat la iniciativa proposada. Però no hi veuen l’element desllorigador.

‘Projecte 281’ va néixer amb la voluntat de transformar la indústria primària d’Andorra: el tabac. La visió dels promotors de la iniciativa pretenia aportar, i creuen que ja ho han fet sobradament, d’aquí que no entenen els entrebancs o dilacions, arguments medio-ambientals, econòmics i socials per a l’adopció del cultiu de cànem o cànnabis. Segons els promotors de la iniciativa, “el negoci del cànem és el de més creixement des de l’aparició d’Internet”. I “serà una economia que creixerà de manera molt important els propers 10 anys”. I el que és clar és que “no solament tractarem el cultiu sinó també les possibilitats d’obertura en altres sectors com l’alimentació, parafarmàcia, mèdic, indústria tèxtil, industria de la construcció”.

Etiquetes

Comentaris

Trending