Govern revisarà els protocols de col·laboració en casos de violència de gènere

La comissió nacional els vol adaptar a les necessitats actuals

La Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstic s'ha reunit aquest dijous.
La Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstic s'ha reunit aquest dijous.
La Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstic ha acordat revisar els protocols de col·laboració entre els diferents organismes i institucions implicats en aquesta qüestió, com ara l’Administració de la justícia o el Cos de Policia, amb la voluntat d’actualitzar-los a les necessitats actuals. Així mateix, els membres de la Comissió han acordat col·laborar en els treballs per elaborar la Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes.

A la reunió també s’ha tractat la campanya que es realitzarà aquest any per commemorar el Dia Internacional contra la Violència envers les dones, que tindrà lloc el 25 de novembre. A més, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha explicat el funcionament de les formacions especialitzades que l’Àrea de Polítiques d’Igualtat està duent a terme en diferents sectors professionals del país i els tallers educatius que es realitzen a tots els centres d’Andorra per fomentar la prevenció i la sensibilització.

L’acte ha comptat amb la presència de la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, i altres alts càrrecs del Govern. Per la seva implicació en la prevenció de la violència de gènere i domèstica, també hi han assistit representants de l’Administració de la justícia, del Ministeri Fiscal i el director del Cos de Policia, Jordi Moreno.

La Comissió emana de la Llei 1/2015 per l’erradicació de la violència de gènere i domèstica amb l’objectiu principal de garantir el compliment de la norma esmentada i assegurar la col·laboració i coordinació entre tots els ministeris i departaments de l’Administració general involucrats en aquesta matèria.

Aquesta és la setena reunió de la comissió i la primera que presideix Víctor Filloy. S'ha fet balanç de la feina feta des de la darrera trobada, com ara la implementació de la guia de col·laboració i els protocols d’actuació en casos de violència de gènere i domèstica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending