Vila portarà en primera persona Naturlandia i Visa i Vidal seran consellers a ple temps a Sant Julià

Comentaris

Vila portarà en primera persona Naturlandia i Visa i Vidal seran consellers a ple temps a Sant Julià
Vila portarà en primera persona Naturlandia i Visa i Vidal seran consellers a ple temps a Sant Julià

El cònsol de Sant Julià, Josep Vila, comandarà en primera persona tot allò relatiu a Camprabassa, la societat que gestiona Naturlandia. Vila ni tan sols descarta ubicar el seu despatx algun dia a la setmana al camp de neu per poder vetllar més de prop el funcionament de l’ecoparc. La majoria comunal formada pels integrants de Laurèdia en Comú encara no ha acabat d’articular com s’organitzarà. Es preveu, però, que s’acabi acordant el funcionament de la corporació en una sessió de consell prevista per a dijous de la setmana que ve. Sí que està clar que hi haurà dos consellers a plena dedicació: Joan Visa i Joan Vidal. I es preveu que el treball comunal principal s’articuli a partir de set comissions.

Segons diverses fonts, la majoria de Laurèdia en Comú vol visualitzar a través de l’establiment de les comissions quines són les qüestions que es volen impulsar. Així, per exemple, es presumeix que el fins a final d’any conseller de l’oposició, Josep Roig, assumeixi la direcció d’un departament o comissió que vetllarà pel medi natural i on s’integraran qüestions com la gestió dels boscos o la vigilància dels camins, tant per fer-ne el manteniment com per treure’n un major rendiment des del punt de vista socioturístic. Encara no està del tot clar com quedaran definides les àrees. S’està acabant d’ajustar peces, també, amb la dedicació que hi poden tenir els escollits.

El que sembla del tot clar és que Sant Julià continuarà tenint consellers a plena dedicació. Durant el mandat passat, hi va haver un tram del mateix que hi va haver dos consellers que es dedicaven exclusivament a la tasca comunal (Oliver Alís i Joan Antoni León) encara que al final en va ser un de sol. Inicialment, la concepció inicial de Laurèdia en comú seria mantenir dos consellers a ple temps. Aquesta responsabilitat recauria en dues persones que ja treballen a l’administració pública com a funcionaris: Joan Visa i Joan Vidal.

Visa hauria de ser una peça clau en la reorganització interna del comú, segons que han explicat diverses fonts. En aquest sentit, les tasques principals que assumiria el conseller anirien lligades a qüestions sobre administració pública i recursos humans. De la seva banda, Vidal seria l’encarregat de coordinar tots els serveis públics comunals, amb aparcaments i circulació probablement inclosos. Les fonts consultades han deixat clar, però, que encara no està el cartipàs del tot tancat ni molt menys. 

Entre algunes de les altres àrees que semblen tenir hores d’ara un responsable ja clar hi hauria tot allò relacionat amb afers socials, que coordinaria Paqui Barbero. Joan Gómez es farà càrrec de la comissió de finances, on hi tindrà una contribució també molt destacada el cònsol major. De la seva part, el cònsol menor, Julià Call, tindrà la responsabilitat de liderar la comissió relativa a urbanisme. La majoria està estudiant aquests dies l’organització interna actual per redissenyar-la abans de prendre cap decisió. 

També s’està analitzant el funcionament i l’organització de les societats parapúbliques per veure què es pot millorar. La intenció és que els membres de la minoria d’Unió Laurediana puguin ser presents, si ho volen, tant en les comissions que s’acabin configurant com en els consells d’administració de les societats participades. A més a més, s’ha d’acabar de decidir la continuïtat de la secretària general comunal, Judith Albós, mentre sembla segur que l’interventor, Josep Maria Altimir, que gaudeix de la confiança de Josep Vila, continuaria al seu lloc.

Laurèdia en Comú estudia com s'articula com a partit

Paral·lelament a l’anàlisi de les estructures comunals, Laurèdia en Comú està fent un altre treball encaminat en consolidar-se com a organització política. La formació té clar que vol anar més enllà d’una simple agrupació electoral i ja s’ha posat a treballar en la redacció d’uns estatuts i, també, en el disseny d’una estructura orgànica. En la direcció de la formació hi haurà algun dels membres electes, però la idea, amb la voluntat de fer que el projecte sigui tan transversal i renovador com sigui possible, és integrar altres persones que no hagin estat en primera línia, almenys en relació al procés electoral del passat 13 de desembre.

 

 

Comentaris

Trending